• 13 mei 2023
  • info@elfmerenfietstocht.nl

Nieuwsbrief 1 Elfmerentocht 2020

Nieuwsbrief 1 Elfmerentocht 2020

Beste Fietsliefhebber

Hiermee nodigen wij je van harte uit deel te nemen aan de 53e editie van de Elfmerenfietstocht op 16 mei 2020. Deze tocht staat te boek als één van de populairste en mooiste eendaagse toerfietstochten van Nederland en is een zeer goede voorbereiding op de Elfstedenrijwieltocht.
Ook als stepper kan je deelnemen aan deze tocht en is deze tocht een zeer goede voorbereiding voor de step-elfstedentocht.

Voorinschrijven is mogelijk vanaf 2 januari 2020 tot en met 14 mei 2020 via de website van de Elfmerenfietstocht: www.elfmerenfietstocht.nl

Inschrijven:

De inschrijfprocedure:

Als je op inschrijven klikt wordt je verzocht om je te registreren. Daar kan je aangeven hoe vaak je de tocht gereden heeft en een account aanmaken. 
Als je al een account hebt dan kan je rechtstreeks inschrijven (Alle account-houders ontvangen deze maand een bericht) 
Na de registratie kom je automatisch op de site van de NTFU terecht waar je verder gaat met de inschrijving. 
Schrijf wel vooraf in, dat scheelt aanzienlijk en je doet de organisatie er een geweldig plezier mee. de tarieven voor de tocht zijn:

Afstandvoorinschrijvingvoorinschrijving NTFU ledenAan de Start
50/25€   5,-€   3,-€ 7,50
100€ 13,-€ 10,-€ 15, –
150€ 13,-€ 10,-€ 15, –

De organisatie zet zich elk jaar in om verbeteringen door te voeren, zodat de tocht de twee-sterrenwaardering van de NTFU blijft verdienen. Deze toertocht is gezellig en bovendien toegankelijk voor iedereen. Je kan steppen, fietsen met ondersteuning, ligfietsen kortom alles wat twee of meer wielen heeft en door spierkracht voortbewogen wordt is welkom.
Bovendien kunnen we door inzet van vele vrijwilligers en sponsors de tarieven laag houden.
Nieuw dit jaar!: Familie/kindertocht van 25 km op verzoek hebben we deze afstand ingebracht.
Lekker om 10:00 uur starten buiten alle drukte en hectiek en dan gezellig fietsen over een autoluwe route met een versnapering onderweg. 
Er is keuze uit vier afstanden: 25, 50, 100 en de 150 kilometer, aan jou de keus! 

De organisatie van deze 53e editie van de Elfmerentocht is in handen van de Rijwiel- en Toerclub Rally uit Sneek (http://www.rtcrally.nl). De tocht wordt verreden onder auspiciën van de NTFU.
Voor alle informatie over de startplaats, starttijden, routes, verzorging, etc., zie hiervoor op onze website. Ken je meer belangstellenden? Stuur deze mail door!

Wij zien je graag op 16 mei 2020 aan de start in Sneek!

Wij wensen je prettige feestdagen en een sportief, gezond en mooi 2020

Organisatie Elfmerenfietstocht
RTC Rally, Sneek

Inhoud van deze nieuwsbrief
1. Terugblik
2. Word jij de beste verliezer van Friesland?
3. Belangrijk
4. Inschrijfprocedure via NTFU

1. Terugblik
In 2019 is de 52e editie van de Elfmerenfietstocht georganiseerd op 25 mei. Deze 52e keer kunnen we met recht een succes noemen. De weergoden waren ons goed gezind. 
Nu we een al weer een aantal jaren ervaring hebben met Scan & Go loopt dit ook prima, iedereen is vlot op weg en er staan geen lange wachtrijen meer. De gewijzigde startprocedure hielp daar ook aan mee
De deelnemers die voor de extra prijzen gaan hebben zich vorig jaar ook massaal geregistreerd. We beschikken nu over een schone database en alle prijzen die mensen nog te goed hadden zijn uitgereikt. 
In totaal hadden we ongeveer 3.800 toerfietsers aan de start. Deze deelnemers zorgden voor een fantastische sfeer bij de start, onderweg, bij de verzorgingsposten en op het eind in het sportcomplex “Het Schuttersveld”.

2. Word jij de beste verliezer van Friesland?

Onze partner SportvoedingWebshop.com zal ook de komende editie aanwezig zijn tijdens de Elfmerentocht. Zij hebben nu mooi nieuws: speciaal voor jou een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de Masterclass die begin 2020 naar Friesland komt. Juist gebruik van sportvoeding is pas zinvol in de ogen van de sportvoeding specialist als de basis op orde is. 
Wellicht had je er al van vernomen: Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis schreef een boek dat in 2019 een Bestseller werd: De Beste Verliezer, een Gouden Boodschap. Dit gaat 100% over gezonde basisvoeding. Als sporter kan je er echter ook erg veel je voordeel mee doen. 

Op 29 januari 2020 vindt de Masterclass plaats in Schouwburg De Lawei in Drachten. Er is plek voor 909 mensen. Reeds 650 mensen hebben een tickets gescoord voor deze Gouden Avond. De verwachting is dat de gehele avond uitverkocht zal raken, zoals alle voorgaande Masterclass shows. Voor meer info klik op de volgende link: https://www.debesteverliezer.com/blog/de-beste-verliezer-goes-drachten
Voor jou als ontvanger van de nieuwsbrief kan je via de onderstaande code LAWEI25 reserveren met 25% korting.Het aantal plaatsen is beperkt dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

3. Belangrijk
De organisatie wil je wijzen op de volgende punten:

  • Indien de beoogde deelnemersaantallen 1 week voorafgaand aan de tocht nog niet zijn bereikt zal daginschrijving mogelijk zijn; 
  • Groepinschrijving is mogelijk;
  • Voorinschrijven kan tot 2 dagen voor de tocht .

4. Inschrijfprocedure via NTFU

Net als vele andere evenementen maakt ook de Elfmerentocht voor de voorinschrijving gebruik van de diensten van de NTFU.Voordeel hiervan is dat velen bekend zijn met inschrijven via de NTFU en zo snel hun weg hier in weten te vinden. Betaling geschiedt veilig via i-Deal. 

Op onze website is er een link naar het inschrijfformulier voor de Elfmerentocht.
Tip: geef eens een startkaart voor de Elfmerentocht cadeau! 

Inschrijfbewijs
Na invullen van het inschrijfformulier en betaling krijgt je een inschrijfbevestiging in uw mailbox. Dit bericht is tevens uw inschrijfbewijs. Het moet worden uitgeprint en op 5 mei worden getoond aan de starttafels. Op vertoon van dit formulier krijgt je je startkaart mee. Bewaar het dus goed, ook tijdens de tocht, want je hebt het nodig om je na afloop af te melden.Scan & Go
Ook in 2019 zal er gebruik worden gemaakt van Scan & Go, een systeem dat is uitgedacht door de NTFU. Scan & Go stelt je in staat sneller van start te gaan. Je laat de barcode scannen die je met jouw inschrijving heeft ontvangen en weg bent je. 

Voorinschrijving aan te bevelen
Voorinschrijven is voordeliger en je maakt het de organisatie gemakkelijker.
Tip : Wees er daarom snel bij, want zodra de aantallen zijn bereikt, sluit de inschrijving.

Total Page Visits: 10250 - Today Page Visits: 1
Sjouke Aukema