• info@elfmerenfietstocht.nl

we zijn gestart!

we zijn gestart!

Hier de eerste reacties van de deelnemers:

Dit is een indrukwekkend verhaal van IJsbrandus van Popta:
Gisteren heb ik voor de eerste keer de Elfmerentocht gefietst met mijn handbike. Ik ben geboren met Spina Bifida waardoor ik vanaf mijn middel verlamd ben. Ik heb een aantal jaar geleden de liefde ontdekt van het fietsen. Ik vind dit fantastisch om te doen. Naarmate ik meer ging fietsen en krachttraining ging doen kwam de ambitie om mee te doen met een fietstocht. Deze deze droom is gisteren werkelijkheid geworden. Ik ben 2 jaar in training hiervoor geweest bij een personal trainer om mij voor te bereiden op zo’n grote fietstocht. 
Ik heb een hele mooie pittige tocht gehad. Prachtige route langs Prachtige Friese natuurgebieden. Wat geweldig dat ondanks de corona situatie waarin wij ons nu bevinden dat jullie dit evenement toch door hebben kunnen laten gaan! Ik heb ervan genoten. In de bijlage wat foto’s. 
Tot volgend jaar!
Met sportieve groet, 
IJsbrandus van Popta 

————————————————————————————————————-

Vandaag 8 Mei 2021 dan de Elfmeren fietstocht gefietst, gestart om 07.00 uur vanaf het sportpark Shuttersveld.Prachtige start gelijk de zon erbij en nog niet al te veel wind, het eerste stuk langs de potten prachtige natuur veel vogels gezien en gehoord.Nadat ik dit gebied gepasseerd had mooi doorgefietst richting Irnsum over de brug naar Terhorne , vanaf hier begon het al flink te waaien.Omstreeks 9 uur had ik Echtenerbrug gepasseerd was het tijd voor een bakje koffie dit genuttigd bij het tankstation Bakker in Echten.Na ongeveer 10 minuten wat gegeten en gedronken te hebben weer verder vertrokken richting Lemmer en vanaf hier de wind in de rug richtingGaasterland. Onderweg was het een dooie boel bijna niemand tegengekomen en de temperatuur liet ook te wensen over de hele tocht bleef het koud.Nadat ik Balk gepasseerd was fietste ik mooi verder naar richting de Fluessen en nog steeds de wind in de rug.Pas in Workum heb ik weer een rustpauze ingelast onderweg was er nog steeds niets open door de corona maatregelen .Nadat ik hier weer wat gegeten en gedronken had moest ik nog ongeveer 45 km fietsen om in Sneek te komen en tot Parraga had ik de wind in de rug.Vanaf Dedgum richting Blauwhuis weer wind tegen en er stond een stevige bries inmiddels , en vanaf Heeg de wind weer in de rug richting Sneek.Omstreeks kwart over 1 aangekomen en droog weer gehad kwam ik tevreden weer terug van de Elfmeren fietstocht.Organisatie bedankt dat wij toch nog de tocht konden gaan fietsen en laten we hopen dat volgend jaar 2022 alles weer normaal mag zijn zoals de voorgaande jaren.
Geert Dijkstra Giekerk

——————————————————————————-

Wat een mooie Friese reactie!

Bêste Sjouke, Ik ha hjoed de 50 km dien en de alternative rûte fytst. Do hast neat te folle sein!! Wat in skitterende rûte oer Âldegea, Nijhuzum Parregea, Westhim, De Gaestmar Heech en Drylts. Prachtich sa lâns de Âldegeaster Brekken. Ek noch in draaiende wettermûne.  Dy fytsknooppunten wienen ek handich ik hie in kaart mei dy knooppunten ek mei.Fanôf Westhim hie ik spitigernôch rein dat yn ‘e wyn wie dat stik nei De Gaestmar wol oanpoate, mar nei Heech hie ik moai foar de wyn. Dat de tocht wie geweldich en ik sil dy nochris dwaan. Ik ha my ôfmeld,   Hertlike groetnis, Jan Jarig van der Tol, Blije
————————————————————————————–

Gisteren wederom de Elfmerentocht gefietst; helaas de laatste 50 km vanaf Warns in de regen.Gelukkig was de laatste ,,stempelpost,, in Warns geopend voor een kop koffie en toilet-bezoek, Terug in Sneek zag je aan het aantal auto,s op het parkeerterrein van het Schuttersveld dat er behoorlijk wat deelnemers zijn geweest aan de tocht, heel mooi. Tot volgend jaar onder betere omstandigheden.
Rinze de Jong

—————————————————————————————————–

Gisteren heb ik, samen met mijn zoon Jeroen, zoals we dat de laatste 20 jaar al samen doen, de Elfmerentocht gereden. Dat was dus vrijdag 7 mei 2021. We zijn gestart vanaf het Schuttersveld en hebbende gehele originele route gereden.Dit was voor mij de 32e maal.   (Het afmeldformulier heb ik reeds ingevuld en verzonden.)We hebben redelijk weer getroffen. Fris, een stevig windje, zonnig en bewolkt, maar droog. 
Jammer genoeg misten we de gezelligheid en de ons allen bekende entourage bij de start, onderweg en de finish.
Maar dat is helaas inherent aan de huidige (corona-)situatie. Volgend jaar gaan we er vanuit dat het weer een groots festijn wordt. Bij deze heb ik enkele foto’s bijgevoegd van enkele bekende plekjes onderweg.Het was voor ons weer genieten en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij
Groet Joop Lieferink

Gisteren, op vrijdag 7 mei 2021, heb ik samen met mijn vader (Joop Liefrink) de 11 merenfietstocht vanuit Sneek gefietst. Het was lekker weer qua temperatuur alleen de wind was af en toe stevig. Ik heb mij al afgemeld via de link in de mail voor de tocht. Helaas was het rustig onderweg en de gezelligheid bij de stempelposten was er niet.Ik heb een aantal foto’s bijgevoegd van de tocht van gisteren.Bij elke stempelplaats hebben we even pauze genomen en een foto gemaakt.Het was voor mij de 20 ste keer dat ik de 100 kilometer heb gefietst samen met mijn vader (die de tocht nog vaker heeft gefietst). Ik verheug me op de tocht op 21 mei 2022.

Jeroen Liefrink

______________________________________________________________________________________________________

Geboren in Sneek, en met redelijk wat fietskilometers in mijn jeugd, was het afgelopen maandag 3 mei voor mij toch de eerste keer dat ik de Elfmerentocht heb gereden. 
Het was een bewolkte dag met wat miezer buitjes en een stevige wind, maar ondanks dat een genot om (weer eens) door Friesland te kunnen fietsen. Heel veel mooie en onbekende plekjes en daarnaast juist ook herkenning bij het passeren van de diverse dorpen en steden. Helaas geen mede deelnemers kunnen spotten.
De route van 150 km vond ik met het GPX bestand prima uit te voeren, maar ik hoop volgend jaar mee te kunnen doen met een georganiseerde tocht met veel deelnemers 🙂
Willem Vis

————————————————————————————————————-

Onze wielervrienden in het buitenland moesten er een mouw aanpassen onderstaand het verhaal van Ruud Celements
Vandaag de afstand van de 150 km gereden in het mooie Vlaanderen Vertrokken in Schiplaken ( bij Mechelen ) en via Temse ( bij Antwerpen ) naar Dendermonde langs de Schelde ( rivier ) .
In Dendermonde bij vrienden een kop koffie gedronken ( want hier zijn de terrassen nog niet open ) en vervolgens naar Aalst. In Aalst nog even wat bananen gegeten en op naar de laatste kilometers terug naar Schiplaken.
Hier wat foto’s van onderweg :

Sjouke bedankt voor de perfecte begeleiding, ik vond het super van jou en het team dat jullie dit allemaal doen.
Als Nederlander woonachtig in België ( 33 jaar inmiddels hier woonachtig ) trots op wat jullie allemaal doen !

Hopelijk volgend jaar weer als vanouds !!
Groeten
Ruud   
—————————————————————————————————————-

Ina Becker en Ger Polet lieten zich de koffie met gebak goed smaken deze kanjers reden de 150km en let even op welke fietsen!! Ina Schreef o.a:

Het was een mooie fietsdag, gestart in Lemmer met flarden mist en weinig wind en dat veranderde snel in zonneschijn en ietsje meer wind. Op onze ouderwetse fietsen was t ook goed te doen. De koffie met gebak in Sneek zag er goed uit en smaakte heerlijk. Leuk dat dat geregeld was. Nabij de koffietent staat het mooiste toiletgebouw dat ik ooit in  NL zag. 
Gert Polet en ik kijken terug op een leuke fietstocht, vinden het geweldig dat t op een of andere manier door kon gaan. En hopelijk is t volgend jaar weer mogelijk om “gewoon” de tochten te rijden. 
Met vriendelijke groet
Ina Becker

———————————————————————————————————

Nog een mooie reactie van Piet Gemser voor de 52e keer reed hij mee:
Een prachtige route op de 50 km. HULDE VOOR DE ORGANSATIE.MET SPORTIEVE GROET,Piet Gemser

——————————————————————————————————–

Peter Algera was ook al super enthousiast, getuige de foto:

Afgelopen weekend voor het eerst sinds een jaar weer op de fiets gestapt voor de 50km van de mooie elfmerentocht!  Blijft een prachtige tocht en ik hoop deze volgend jaar weer te fietsen met grotere groepen!Bijgaand een paar plaatjes. Super georganiseerd met de GPX bestanden. Werkt prima en ben onderweg meerdere wielrenners tegengekomen die ook de route fietsten. Daaruit blijkt de populariteit van jullie tocht maar weer!

————————————————————————————————————-


Myra heeft ontzettend genoten en is bijzonder enthousiast over de nieuwe 50 Km route, en terecht.
Vandaag 27 april heb ik de 11-merentocht 50 km gefietst. Het was een prachtige dag. Fantastisch mooi weer, allemaal vrolijke vlaggen op de kerktorens. En een hele mooie route. Er waren hele stukken in de route die ik nog nooit gefietst had. Dus heel verrassend. En het mooie is dat waar de route langs ging, ik daar vroeger als kind veel ben geweest. Veel van mijn ooms en tantes en neven en nichten wonen langs de route. Het was een fietstocht met één en al jeugdherinneringen. Bedankt voor deze mooie route.

Gr. Myra


——————————————————————————————————-

Het was prachtig!
100 km tocht met mooi weer, beetje fris Zou wel fijn zijn om tocht te bepijlen.
Tot de volgende keer
Audrey en Paul Leeuwarden


—————————————————————————————————–

Goedemiddag,
Echt een prachtige route. Was voor mij de eerste keer. Ik zou het eerst in de buurt rijden, maar kon het gelukkig toch op een andere manier wel de hele juiste route rijden. Was wel pittig, want ik heb het helemaal alleen gereden, maar fantastisch mooi! Ik hoop volgend jaar weer met iedereen tegelijk. Wel lekker om af en toe in de luwte te kunnen fietsen 😜. 
Bedankt voor de organisatie en voor alle moeite! Tot volgend jaar. 
Groeten Betty

—————————————————————————————————–

Goedemiddag, hierbij onze foto tijdens de elfmeren fietstocht. Op zaterdag 1 mei hebben wij met zijn drieën als gezin de tocht gefietst. Het was prachtig weer en we hebben meerdere tocht-fietsers gespot. Zo werd het toch nog gezellig, sommige groepjes haalden ons meerdere keren in en er werd dan ook volop gegroet. Bedankt organisatie! Groet Ineke uit Makkum.

Total Page Visits: 1479 - Today Page Visits: 26
Sjouke Aukema