• 13 mei 2023
  • info@elfmerenfietstocht.nl

we zijn gestart! En het zit er op.

we zijn gestart! En het zit er op.

Hier de reacties van de deelnemers:

Dit is wel een hele mooie:

Beste organisatie Elfmerenfietstocht, beste Sjouke,

Door (trainings-)koud weer en andere tegenslagen pas afgelopen Zondag 27 Juni de kans genomen om de 150 km te rijden. Inschatting was dat het een heerlijke rustige dag zou worden met en Formule 1 en het Nederlands elftal spelend in de 8e finale EK. En zo bleek het ook te zijn. De al ontvangen stempelkaart kwam mooi van pas.

Vrolijk en enigszins verbaasd in elke controleplaats een stempel of handtekening gekregen. Start bleek evenwel een probleem daar op het Schutterveld niemand beschikbaar was.Dus maar gestart en gefinisht bij het Modelspoor Museum. (heb een kaartje enkele reis meegekregen) Uit mijn hoofd de voor mij voor de 26e keer deze mooie route gereden. (Eigenlijk 27 maar die van vorig jaar was op eigen initiatief.)Hoe verder op de route hoe meer de BBQ lucht opsteeg en hoe meer ik moeite kreeg om bij de bar te komen voor een stempel, daar ik op het laatst geblokkeerd werd door een al verhitte oranje meute. (het zou zoals bekend een koude douche worden)

Alle tegenslagen en toch nog pittige wind overwinnend het eindstreep gehaald. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de laatste stempel al gelijk bij het museum heb laten zetten daar ik pas na sluitingstijd terug zou zijn.

Edoch de kaart is vol. Zie hier het bewijs. Mijn hartelijke dank voor deze alternatieve maar volgend jaar liever weer met het peloton op stap.
Frits van Rooijen Nij Beets

————————————————————————————-

Dit is een indrukwekkend verhaal van IJsbrandus van Popta:
Gisteren heb ik voor de eerste keer de Elfmerentocht gefietst met mijn handbike. Ik ben geboren met Spina Bifida waardoor ik vanaf mijn middel verlamd ben. Ik heb een aantal jaar geleden de liefde ontdekt van het fietsen. Ik vind dit fantastisch om te doen. Naarmate ik meer ging fietsen en krachttraining ging doen kwam de ambitie om mee te doen met een fietstocht. Deze deze droom is gisteren werkelijkheid geworden. Ik ben 2 jaar in training hiervoor geweest bij een personal trainer om mij voor te bereiden op zo’n grote fietstocht. 
Ik heb een hele mooie pittige tocht gehad. Prachtige route langs Prachtige Friese natuurgebieden. Wat geweldig dat ondanks de corona situatie waarin wij ons nu bevinden dat jullie dit evenement toch door hebben kunnen laten gaan! Ik heb ervan genoten. In de bijlage wat foto’s. 
Tot volgend jaar!
Met sportieve groet, 
IJsbrandus van Popta 

————————————————————————————————————-

Hallo
Samen met mijn vader de 11 merentocht gefietst. Ik voor het eerst. Mijn vader voor de 43e keer.Waarschijnlijk wel de laatste keer de 150 km. Hij is inmiddels 80 jaar! Maar is een echte doorzetter ! Supertrots en we hebben een prachtige tocht gehad!
Groetjes Grietje Yska. (En Klaas Yska)

———————————————————————————–

Foto’s van Okke Adema:

———————————————————————————-

Vandaag 8 Mei 2021 dan de Elfmeren fietstocht gefietst, gestart om 07.00 uur vanaf het sportpark Shuttersveld.Prachtige start gelijk de zon erbij en nog niet al te veel wind, het eerste stuk langs de potten prachtige natuur veel vogels gezien en gehoord.Nadat ik dit gebied gepasseerd had mooi doorgefietst richting Irnsum over de brug naar Terhorne , vanaf hier begon het al flink te waaien.Omstreeks 9 uur had ik Echtenerbrug gepasseerd was het tijd voor een bakje koffie dit genuttigd bij het tankstation Bakker in Echten.Na ongeveer 10 minuten wat gegeten en gedronken te hebben weer verder vertrokken richting Lemmer en vanaf hier de wind in de rug richtingGaasterland. Onderweg was het een dooie boel bijna niemand tegengekomen en de temperatuur liet ook te wensen over de hele tocht bleef het koud.Nadat ik Balk gepasseerd was fietste ik mooi verder naar richting de Fluessen en nog steeds de wind in de rug.Pas in Workum heb ik weer een rustpauze ingelast onderweg was er nog steeds niets open door de corona maatregelen .Nadat ik hier weer wat gegeten en gedronken had moest ik nog ongeveer 45 km fietsen om in Sneek te komen en tot Parraga had ik de wind in de rug.Vanaf Dedgum richting Blauwhuis weer wind tegen en er stond een stevige bries inmiddels , en vanaf Heeg de wind weer in de rug richting Sneek.Omstreeks kwart over 1 aangekomen en droog weer gehad kwam ik tevreden weer terug van de Elfmeren fietstocht.Organisatie bedankt dat wij toch nog de tocht konden gaan fietsen en laten we hopen dat volgend jaar 2022 alles weer normaal mag zijn zoals de voorgaande jaren.
Geert Dijkstra Giekerk

——————————————————————————-

Goedendag,

Van morgen om 07.45 uur, deze keer is ook de eerste keer dat ik alléén heb gefietst, uit Heerenveen vertrokken en zo via Vierhuis en Delfstrahuizen de route opgepakt. Het is een bijzondere tocht geweest, welke ik opdraag aan mijn inmiddels overleden fietsmaat Anne Adema. Een maat waar je altijd op aan kon zowel in goede als mindere goede tijden. Hij liet je nooit alleen. Anne mocht maar 64 jaar worden.

Terug naar de tocht; morgens mooi rustig weer, het zonnetje scheen heerlijk, wind mee tot Hemelum. Daarna wat meer last van de wind en alleen moet je er dan soms aan geloven, maar ik heb de tocht volbracht. Was ook een mooi training voor de aankomende 11 Stedenrijwieltocht. 

Tot slot; R T C Rally bedankt dat de tocht op deze manier toch gefietst kon worden. Op naar 2022 !

Douwe de Jong

——————————————————

Wat een mooie Friese reactie!

Bêste Sjouke, Ik ha hjoed de 50 km dien en de alternative rûte fytst. Do hast neat te folle sein!! Wat in skitterende rûte oer Âldegea, Nijhuzum Parregea, Westhim, De Gaestmar Heech en Drylts. Prachtich sa lâns de Âldegeaster Brekken. Ek noch in draaiende wettermûne.  Dy fytsknooppunten wienen ek handich ik hie in kaart mei dy knooppunten ek mei.Fanôf Westhim hie ik spitigernôch rein dat yn ‘e wyn wie dat stik nei De Gaestmar wol oanpoate, mar nei Heech hie ik moai foar de wyn. Dat de tocht wie geweldich en ik sil dy nochris dwaan. Ik ha my ôfmeld,   Hertlike groetnis, Jan Jarig van der Tol, Blije
————————————————————————————–

Voor de liefhebbers van de Friese taal nog eentje van Wiebren, Prachtig!!!

Hjoed de tocht útriden: solo mei start yn Haskerhoarne. Ien foto fan de tsjerke dêre makke en earst thús noch ien fan myn fytsteller: 55337 km. Kreas waar en amper wyn.
Oer Reahel – fia de Jetse Veldstrawei-  nei Dolsterhuzen oer de Marwei: gjin nijmoaderige apparaten mei want nei mear as 40 kear kin ik it gewoanlike paad, sels by nacht, wol fine. Brêge dêre hast as ‘fansels’ omheech. Dan mar in foto meitsje: ‘ferhip sei de mosk’: de batterij leech…   Lokkich kin ik mei in lege batterij fan it fototastel wol fierder: Eastersee, De Lemmer, by’t Joadske begraafplak lâns. Wurk oan de ynlaatslûs, rjochtút rjochtoan op Sondel ôf, troch de Bremer Wyuldernis – hé, in kreas nij hûs, sa te beoardieling fytsendewei. Rûgehuzen en dan Balk. Earste hap bôle: wol fertsjinne!   Fierder nei de Lange Hoek: dochs efkes oer it ’foerplak’ fytst. Ealahuzen: in banaan en mandarijn en in sosjaal praatsje mei in sweager oer ûnder oaren de Alvestêdetocht 2021 want wy geane in bytsje ‘foar it klassemint’ mar sille wachtsje moatte oant yn july of augustus. Foarby de Bokkeleane like it paad ôfsletten te wêzen mar dat jilde net foar fytsers, lokkich. Op nei de Galama-dammen en werom nei Himmelum. Aldewetsk troch it doarp fytst en sa fierder nei Warns: it stimpelkafé ticht mar de brêge net omheech dus fierder. Eigen lichem in bytsje opladen mei twa stikken bôle krekt foar it boerd fan It Heidenskip, op de Koudumer Syl. Foar it sintrum fan It Heidenskip: twa reesfytsers flitsten my foarby. ‘Alvemarretochtfytsers miskien’ tocht ik. By Warkum krekt oer’t spoar foardat de bellen rinkelden. Parregea: hé, der binne de twa snelle fytsers – in hy en in sy – wer. Foar Dedzjum hellen sy my wer yn en waard der befestige dat ek sy de Alvemarretoch hjoed riden. De Bearshoeke: tiid foar in hapke en in slokje. Hielendal gjin drokte: koronastilte… De Gaastmar en Heech: driigjende loften mar noch droech. Nijesyl: pas doe skeat it my tebinnen dat wy dan efkes letter oer it spoar giene en de âlde Himdyk del giene. In pear spatsjes reinwetter en dat wie alle reinwetter foardat ik thús wie. Mar yn Snits moast de knop wol efkes om: oars hie ik der no west mar no moast ik noch nei Ald Skou en werom oer Terherne nei De Jouwer en Haskerhoarne.  Foarby Hearresyl: de wyn helle wat oan en dan wurdt it dreger mei rûchwei 140 km op de teller. Trochsette is de ienichste wize om thús te kommen. It rûndsje fol mei 153 km op de teller en 165 doe’t ik thús wie. Dan genietsje fan in nul-prosent en wat lekkers út de kelder en in noflike stoel! Hulde foar de hiele organisaasje en oant  2022: sjoch jim dan, hooplik, yn sûnens! 


Lieve mensen, het was een prachtige tocht. Genoten van de route, de prachtige dorpjes, het weer was fantastisch.Kortom,  met mijn lieve sportieve collega een heerlijke dag gehad. 
Met vr. groet,
Dirk Rood
Bergen (NH)

———————————————————————————————


Mijn moeder en ik hebben op Hemelvaartsdag de 100 kilometer gefietst het was voor Nieske van Rijs de 41x en mijzelf de 24x . Wij hadden prachtig weer en troffen veel fietsers die ook de tocht fietsten. Heel gezellig en met veel bekenden even gepraat. Onderweg ook heerlijk genieten van de mooie natuur. Bij het Heidenskip zagen wij 4 jonge grutto’s en hoorden de roerdomp op de achtergrond. Toen wij in Blauwhuis aan kwamen hebben wij even een korte pauze ingelast en troffen daar een dame genaamd Ans uit Gelderland die de s’morgens met de auto en met de fiets erop was vertrokken richting de Schuttersheuvel. Deze dame fietste ook de 100 kilometer en had ook verscheidene keer de Fietselfstedentocht gereden. Wij besloten met zijn 3 de tocht verder te fietsen. Deze dame bleek 81 jaar te zijn. Mijn moeder( Nieske van Rijs ) wordt dit jaar 80 dus dat was wel uniek ze hadden allebei zo’n beetje dezelfde hobby. Ook Ans zat daar bij de fietsclub. Op het laatst hebben wij nog even adressen uitgewisseld om elkaar foto’s toe te sturen. Het was een gezellige en hele leuke dag met vele mooie herinneringen aan deze dag. Fijn dat wij op deze manier wij de Elfmerentocht konden fietsen. Groetjes Nieske, Ans en Franciska.

Klik op de foto voor het mooie verhaal van Dory Annink

——————————————————————————-

Op Hemelvaartsdag vertrokken we vanaf de parkeerplaats bij mijn school De Sudwester in Sneek.  Omdat ik in december corona had gehad en in maart ook nog eens bronchitis, had ik nog niet veel kilometers in de benen terwijl mijn vriend Freek topfit aan de start stond. De afspraak was dan ook om het kalm aan te doen, terwijl dit eigenlijk wat tegen onze natuur ingaat.
We hadden op papier een routekaart en ook een a4tje met de routebeschrijving en de nummers van de knooppunten. Omdat we onderweg steeds goed op die bordjes moesten letten en we ook regelmatig zo’n knooppuntenkaart raadpleegden, zakte het gemiddelde naar 23 km, maar dat vond ik onder deze omstandigheden niet erg.
Onderweg genoten we vooral van het mooie weer en de uitbundig bloeiende planten in de bermen.  Als het niet regent en te hard waait en je de tocht met z’n tweeën fietst en niet in een groep,  valt het pas op over welke mooie weggetjes en smalle paadjes je tijdens deze tocht komt te rijden. Een compliment voor de organisatie!
Voordat we deze tocht reden waren we drie dagen op Schiermonnikoog geweest om weidevogels te spotten en te fotograferen. De kieviten, grutto’s, tureluurs en scholeksters, die daar in grote getale te zien en te horen waren, ontbraken hier op oorverdovende wijze, terwijl we toch door bijna 150 km weidelandschap reden.  Ook zagen we enorme groene vlaktes, waarin nauwelijks een bloem tussen het raaigras te ontdekken was.  Gelukkig kwamen we op twee plekken toch nog wat plasdrasland tegen, waar de eerder genoemde vogels wel rustig hun jongen konden grootbrengen. 
Na 7 uur en 12 minuten waren we terug in Sneek.  Onderweg hadden we twee maal een korte koffiepauze ingelast, waarbij ook de traditionele appelgebak werd genuttigd. Bij de auto aangekomen werd ik door een plaatselijke bewoner gewezen op een briefje dat onder de ruitenwisser zat.  Er stond op geschreven dat ik mijn autosleutels bij het politiebureau kon ophalen. Die had ik tijdens de bezigheden van onze start in het contact laten zitten. Gelukkig bestaan er heel veel eerlijke en behulpzame mensen op deze wereld !  
Nadat ik de contactsleutels van een behulpzame agent in ontvangst had genomen, vertrokken we naar huis.  We konden terugzien op een fijne dag en een heerlijke fietstocht.

vr.gr.  Theun Bontekoe uit Arum
Verstuurd vanaf mijn iPad

———————————–

De zesde elfmerenfietstocht was mijn eerste 150 km na 5 keer de 50 km gefietst te hebben. Bijna een jaar na het aanschaffen van mijn racefiets legde ik elke keer een verdere afstand af. 
Zaterdag 8 mei om 9:15 begonnen vanaf het Schuttersveld. Na een droge eerste 75 km begon het te regenen en is het niet opgehouden daarmee. Na een korte versnapering steeds meer wind en regen gehad. De laatste 10 km met de wind mee waren bevrijdend. Op de finish stond mijn familie op mij te wachten. Het was een geweldige tocht die ik niet had willen missen ondanks de harde regen.
Yannick

—————————————–

Hallo mensen van de organisatie van de  elf merentocht 2021, In eerste instantie willen wij jullie bedanken voor de prima organisatie van plan B. Mijn fietsmaten Edwin, Doeke, Siep en mijn persoon hebben afgelopen zaterdag 1 mei de tocht gefietst onder goede omstandigheden. We hebben genoten. Wij hebben in het centrum van Lemmer gezocht naar een goede gelegenheid om koffie te drinken en dit is mooi gelukt. Wij hebben n.l. bij een slager op de hoek gevraagd waar wij koffie zouden kunnen drinken. Hij antwoordde: bij mij. Hij heeft voor ons koffie gezet met alles er op en aan en we kregen buiten een mooie plaats aangewezen. Dus koffie bij een slager, prachtig.

Groeten van Gerrit Plantinga uit Leeuwarden.

————————————————————————————————-

Wiebren.

Gisteren wederom de Elfmerentocht gefietst; helaas de laatste 50 km vanaf Warns in de regen.Gelukkig was de laatste ,,stempelpost,, in Warns geopend voor een kop koffie en toilet-bezoek, Terug in Sneek zag je aan het aantal auto,s op het parkeerterrein van het Schuttersveld dat er behoorlijk wat deelnemers zijn geweest aan de tocht, heel mooi. Tot volgend jaar onder betere omstandigheden.
Rinze de Jong

—————————————————————————————————–

Gisteren heb ik, samen met mijn zoon Jeroen, zoals we dat de laatste 20 jaar al samen doen, de Elfmerentocht gereden. Dat was dus vrijdag 7 mei 2021. We zijn gestart vanaf het Schuttersveld en hebbende gehele originele route gereden.Dit was voor mij de 32e maal.   (Het afmeldformulier heb ik reeds ingevuld en verzonden.)We hebben redelijk weer getroffen. Fris, een stevig windje, zonnig en bewolkt, maar droog. 
Jammer genoeg misten we de gezelligheid en de ons allen bekende entourage bij de start, onderweg en de finish.
Maar dat is helaas inherent aan de huidige (corona-)situatie. Volgend jaar gaan we er vanuit dat het weer een groots festijn wordt. Bij deze heb ik enkele foto’s bijgevoegd van enkele bekende plekjes onderweg.Het was voor ons weer genieten en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij
Groet Joop Lieferink

Gisteren, op vrijdag 7 mei 2021, heb ik samen met mijn vader (Joop Liefrink) de 11 merenfietstocht vanuit Sneek gefietst. Het was lekker weer qua temperatuur alleen de wind was af en toe stevig. Ik heb mij al afgemeld via de link in de mail voor de tocht. Helaas was het rustig onderweg en de gezelligheid bij de stempelposten was er niet.Ik heb een aantal foto’s bijgevoegd van de tocht van gisteren.Bij elke stempelplaats hebben we even pauze genomen en een foto gemaakt.Het was voor mij de 20 ste keer dat ik de 100 kilometer heb gefietst samen met mijn vader (die de tocht nog vaker heeft gefietst). Ik verheug me op de tocht op 21 mei 2022.

Jeroen Liefrink

______________________________________________________________________________________________________

Geboren in Sneek, en met redelijk wat fietskilometers in mijn jeugd, was het afgelopen maandag 3 mei voor mij toch de eerste keer dat ik de Elfmerentocht heb gereden. 
Het was een bewolkte dag met wat miezer buitjes en een stevige wind, maar ondanks dat een genot om (weer eens) door Friesland te kunnen fietsen. Heel veel mooie en onbekende plekjes en daarnaast juist ook herkenning bij het passeren van de diverse dorpen en steden. Helaas geen mede deelnemers kunnen spotten.
De route van 150 km vond ik met het GPX bestand prima uit te voeren, maar ik hoop volgend jaar mee te kunnen doen met een georganiseerde tocht met veel deelnemers 🙂
Willem Vis

————————————————————————————————————-

Hallo Sjouke, 
Op Hemelvaartsdag heb ik de 11-merenfietstocht gereden. Helaas op een onverwachte en bijzondere manier moet ik zeggen. Door in de loop van dit jaar ontstane familieomstandigheden heb ik mijn geplande trainingen niet kunnen doen. Ook kon ik in deze periode geen groot gedeelte van de dag van huis. Daarom ben ik zo vrij geweest, om een alternatieve route te maken en die te fietsen. Vanuit mijn huis heb ik lussen van ruim 16 km gereden, zodat ik per lus 2 keer even thuis kon zijn. Na 9,5 lussen had ik ruim 150 km op de teller en heb ik me afgemeld. Het was wel een beetje saai in vergelijking met de originele route door het prachtige Friese landschap, maar ik had toch een voldaan gevoel na mijn tocht. Thuis is alles gedurende de tocht gelukkig heel goed gegaan en kon ik op deze wijze de ruim 150 km volledig -en binnen de toegestane tijd- rijden. Ik bedank mijn lieve vrouw Anna daar hartelijk voor. Natuurlijk hoop ik dat ik volgend jaar weer op de gebruikelijke manier aan deze mooie tocht kan deelnemen. 
Hartelijke groet,
Eise Cornelis Smit
Marsum

————————————————-

Goedenavond
Samen met Siepy Hoekstra hebben we de 11merentocht 150 km gefietst. Gestart om 7. 00 uur in Terherne, met een lichte wind. Prima tocht tot aan Lemmer. Daar waaide het behoorlijk harder. En dat bleef. De route blijft prachtig.
We hadden de tocht overgezet op knooppunten, dat beviel goed. Soms was het even zoeken.
We misten wel heel erg de sfeer. Nergens stond onderweg iemand, voor ons gevoel waren we de enigen onderweg. We waren voor twaalven in Warns, het restaurant nog dicht, niemand.
Hopelijk is het volgend jaar weer een gewone 11 merentocht.
We hebben gemiddeld 20,2 km per uur gereden.

Tot in 2022.
Met vriendelijke groet
Tolke de Boer 

________________________________________________________________

Onze wielervrienden in het buitenland moesten er een mouw aanpassen onderstaand het verhaal van Ruud Celements
Vandaag de afstand van de 150 km gereden in het mooie Vlaanderen Vertrokken in Schiplaken ( bij Mechelen ) en via Temse ( bij Antwerpen ) naar Dendermonde langs de Schelde ( rivier ) .
In Dendermonde bij vrienden een kop koffie gedronken ( want hier zijn de terrassen nog niet open ) en vervolgens naar Aalst. In Aalst nog even wat bananen gegeten en op naar de laatste kilometers terug naar Schiplaken.
Hier wat foto’s van onderweg :

Sjouke bedankt voor de perfecte begeleiding, ik vond het super van jou en het team dat jullie dit allemaal doen.
Als Nederlander woonachtig in België ( 33 jaar inmiddels hier woonachtig ) trots op wat jullie allemaal doen !

Hopelijk volgend jaar weer als vanouds !!
Groeten
Ruud   
—————————————————————————————————————-

Ina Becker en Ger Polet lieten zich de koffie met gebak goed smaken deze kanjers reden de 150km en let even op welke fietsen!! Ina Schreef o.a:

Het was een mooie fietsdag, gestart in Lemmer met flarden mist en weinig wind en dat veranderde snel in zonneschijn en ietsje meer wind. Op onze ouderwetse fietsen was t ook goed te doen. De koffie met gebak in Sneek zag er goed uit en smaakte heerlijk. Leuk dat dat geregeld was. Nabij de koffietent staat het mooiste toiletgebouw dat ik ooit in  NL zag. 
Gert Polet en ik kijken terug op een leuke fietstocht, vinden het geweldig dat t op een of andere manier door kon gaan. En hopelijk is t volgend jaar weer mogelijk om “gewoon” de tochten te rijden. 
Met vriendelijke groet
Ina Becker

———————————————————————————————————

Nog een mooie reactie van Piet Gemser voor de 52e keer reed hij mee:
Een prachtige route op de 50 km. HULDE VOOR DE ORGANSATIE.MET SPORTIEVE GROET,Piet Gemser

——————————————————————————————————–

Peter Algera was ook al super enthousiast, getuige de foto:

Afgelopen weekend voor het eerst sinds een jaar weer op de fiets gestapt voor de 50km van de mooie elfmerentocht!  Blijft een prachtige tocht en ik hoop deze volgend jaar weer te fietsen met grotere groepen!Bijgaand een paar plaatjes. Super georganiseerd met de GPX bestanden. Werkt prima en ben onderweg meerdere wielrenners tegengekomen die ook de route fietsten. Daaruit blijkt de populariteit van jullie tocht maar weer!

————————————————————————————————————-


Myra heeft ontzettend genoten en is bijzonder enthousiast over de nieuwe 50 Km route, en terecht.
Vandaag 27 april heb ik de 11-merentocht 50 km gefietst. Het was een prachtige dag. Fantastisch mooi weer, allemaal vrolijke vlaggen op de kerktorens. En een hele mooie route. Er waren hele stukken in de route die ik nog nooit gefietst had. Dus heel verrassend. En het mooie is dat waar de route langs ging, ik daar vroeger als kind veel ben geweest. Veel van mijn ooms en tantes en neven en nichten wonen langs de route. Het was een fietstocht met één en al jeugdherinneringen. Bedankt voor deze mooie route.

Gr. Myra


——————————————————————————————————-

Het was prachtig!
100 km tocht met mooi weer, beetje fris Zou wel fijn zijn om tocht te bepijlen.
Tot de volgende keer
Audrey en Paul Leeuwarden


—————————————————————————————————–

Goedemiddag,
Echt een prachtige route. Was voor mij de eerste keer. Ik zou het eerst in de buurt rijden, maar kon het gelukkig toch op een andere manier wel de hele juiste route rijden. Was wel pittig, want ik heb het helemaal alleen gereden, maar fantastisch mooi! Ik hoop volgend jaar weer met iedereen tegelijk. Wel lekker om af en toe in de luwte te kunnen fietsen ?. 
Bedankt voor de organisatie en voor alle moeite! Tot volgend jaar. 
Groeten Betty

—————————————————————————————————–

Goedemiddag, hierbij onze foto tijdens de elfmeren fietstocht. Op zaterdag 1 mei hebben wij met zijn drieën als gezin de tocht gefietst. Het was prachtig weer en we hebben meerdere tocht-fietsers gespot. Zo werd het toch nog gezellig, sommige groepjes haalden ons meerdere keren in en er werd dan ook volop gegroet. Bedankt organisatie! Groet Ineke uit Makkum.

Total Page Visits: 18046 - Today Page Visits: 1
Sjouke Aukema