• info@elfmerenfietstocht.nl

Welkom

Welkom op de website van de Elfmerenfietstocht. In 1967 werd de Elfmerenfietstocht voor het eerst georganiseerd door fietsclub RTC Rally uit Sneek. De tocht is sindsdien jaarlijks verreden met slecht één onderbreking in 2001 in verband met de MKZ-crisis. De Elfmerenfietstocht staat garant voor een sportieve dag uit, met een prachtige route langs de Friese meren door idyllisch landschap. Iedereen is van harte welkom: jong en oud, fietsers al dan niet met trapondersteuning en steppers.


De 53e elfmerentocht vindt dit jaar plaats op 16 mei. Voor families en kinderen hebben we dit jaar een 25 km toegevoegd. Uiteraard is dit een makkelijke route en zorgen we voor extra verrassingen onderweg.
Natuurlijk worden alle routes nog eens kritisch bekeken en daar waar mogelijk zullen we we aanpassingen doen op het gebied van gemak/veiligheid. Omdat veiligheid voorop staat raden we alle (race)fietsers aan een helm te dragen en natuurlijk geldt: Houd je aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars en natuurlijk aan het wet en de regels van goed fatsoen

Inschrijven kan tot 14 mei 2020

Dank aan onze sponsoren. Zij maken het ieder jaar weer mogelijk deze tocht te organiseren :