• 13 mei 2023
 • info@elfmerenfietstocht.nl

Laatste Nieuws

Leuk dat je weer mee gedaan hebt

Het was weer een mooie dag!!!!

Beste deelnemer

Met meer dan  2500 deelnemers was de 53e RTC Rally 11 Merentocht weer een groot succes. Heerlijk fietsweer met zoals gebruikelijk bij deze tocht een pittige westenwind, geen ongelukken en weinig pechgevallen kortom een fantastische ambiance en sfeer van start tot finish. We hebben genoten van deze mooie fietsdag en danken alle 11-merenrijders voor hun deelname. 

Ook Sportplaat stond weer langs de routes. Op www.sportplaat.nl vind je de foto’s.

RTC Rally organiseert niet alleen de 11 Merentocht, maar nog veel meer fietssportactiviteiten. Onze club bestaat al 56 jaar en heeft een groeiend aantal actieve leden. Voor het toerfietsen kun je meefietsen met verschillende groepen. Op dinsdag en donderdagochtend wordt er om 9.00 uur gestart; op zaterdag wordt er met 3 groepen gefietst, start iedere zaterdag om 9.00 uur, start to bike en clinics ter voorbereiding op de 11 meren en 11 stedentocht. Op maandagavond is er een duurrit start 18.30 uur en op woensdagavond vanaf 18.30 uur is er een interval training. Kom eens meefietsen bij één van onze activiteiten. Wanneer je aansluit bij onze club dan heb je elke week gegarandeerd een leuke toertocht met een wegkapitein die de route kent en het tempo van de groep onder controle houdt. Bekijk de website en wordt lid.

Voor 2023 staat de 54e RTC Rally 11 merentocht op zaterdag 13 mei 2023 gepland. Zet deze datum nu alvast in je agenda.  

RTC Rally Sneek.
www.rtcrally.nl
www.elfmerenfietstocht.nl
info@elfmerenfietstocht.nl
info@rtcrally.nl

4e nieuwsbrief 11M tocht

Het zit er aan te komen!! Over een maand gaan we van start.Heb je je nog niet ingeschreven doe het nu! Zoals je weet werken we dit jaar alleen met voorinschrijvingen en is het maximum aantal deelnemers 4000.  
We hebben beloofd er een extra mooi feest van te maken en dat gaat ook gebeuren!!

Graag zetten we alles nog eens op een rijtje:
Aan de start zorgt Sportvoeding webshop er voor dat je je bidon kan vullen met sportdrank. Bij vorige edities zorgde ze ook nog voor een bidon maar dat gaf nogal wat troep doordat mensen al bidons bij zich hadden. Nu ontvangt ieder deelnemer na afloop een prachtige RTC Rally bidon om mee naar huis te nemen.

Parkeren
Alle info vind je op de website https://www.elfmerenfietstocht.nl/wegwijzer/

De routes:
Zoals eerder al vermeld is, is de 150km ingrijpend gewijzigd en hebben we wegens de veiligheid Lemmer uit de route gehaald. Wat over blijft is even mooi of misschien wel mooier dan de oude route.
De 50 km fietsers krijgen een hele andere route dan ze gewend waren, in plaats van naar het Sneekermeer gaan ze via Oudega langs het prachtige Brekkepad en vinden de eerste stempelpost bij IJsboerderij Margje24. Daarna via het fietspad door de weilanden naar Blauwhuis en via Oudega komen ze samen op de andere routes.
De 100 km is op een paar kleine verbeteringen na vrijwel dezelfde route.

De verzorgingsposten 
Ook dit jaar hebben wordt er weer goed voor onze deelnemers gezorgd. Bij Elahuizen en Oudega is weer een mooie verzorgingspost ingericht waar, we mede door onze sponsoren, je kunnen voorzien van sportdrank, krentenbollen, bananen, een bemoedigend woord en nog veel meer om deze tocht te volbrengen.

De stempelposten
Zoals we al eerder hebben laten weten is er wat veranderd. Wegens bedrijfsbeëindiging is de stempelpost Balk vervallen. Maar daar is een hele mooie voor in de plaats gekomen: IJsboerderij Margje24. Het mooie is dat alle afstanden hier langs komen en er dus de hele dag volop ruring is.
Sportplaat zal ook daar in de buurt een team fotograven posteren om een foto te maken die je kan kopen op sportplaat.nl 
Alle stempelposten op een rijtje:Sneek (Start/Finish)50/100/150kmDelfstrahuizen 150 kmElahuizen 100/150 kmWarns 100/150Workum (Margje24) 50/100/150kmOudega 50/100/150 km
De after-party
Ja je leest het goed, om te vieren dat we na twee jaar weer een 11M tocht mogen organiseren, nodigen we je graag uit om bij terugkomst deel te nemen aan een Hamburger buffet. De Hamburger krijg je van de organisatie en de drank mag je zelf betalen.
Pechhulp.Er rijden twee auto’s op de route om je bij te staan wanner je door pech niet meer verder kan. Bij vertrek is er in de hal nog een mooie uitgebreide stand van onze tweewieler specialist Haico Bouma waar je ook vergeten zaken kan kopen zoals reserve banden, helm etc Noodnummer voor onderweg: 
06-23708769 Dus geef je nu op voor dat het te laat is klik en op de onderstaande knop.
    


Graag tot 21 mei, we hebben er zin in,

RTC Rally Sneek.
www.rtcrally.nl
www.elfmerenfietstocht.nl
info@elfmerenfietstocht.nl
info@rtcrally.nl

3e Nieuwsbrief 11M tocht 2022

Beste,

Natuurlijk weet je het al; de Corona maatregelen zijn van de baan en het ziet er naar uit dat we op 21 mei zonder beperkingen de 53e11M tocht kunnen organiseren.
We hebben al via de website beloofd dat we er een extra mooi feest van gaan maken en dat gaan we zeker waarmaken.
Denk er wel aan dat op de dag zelf het niet mogelijk is om in te schrijven, we hebben besloten om allen met voorinschrijvingen te werken en het maximum aantal deelnemers op 4000 te stellen. Dat lijkt veel maar we hebben nu al haast 1000 inschrijvingen.
Buiten de verzorging die al jaren op hoog peil staat en de bidon met sportdrank aan de start hebben we dit jaar een aantal extra’s in petto.
We bieden dit jaar voor alle deelnemers Rally 11M fyts-training aan dat bestaat uit een een training/clinic van 4 weken om je optimaal voor te bereiden op de 11M tocht en als je de training gevolgd hebt is ook de 11stedentocht een makkie.
Het programma ziet er als volgt uit:
Op 16, 23 april en 7 en 14 mei zullen we vier keer in oplopende afstand een training verzorgen.
Dat gebeurd natuurlijk in verschillende  groepen van gelijk niveau.
Starttijd is in de ochtend. Plaats en starttijd worden aan de deelnemers doorgegeven.
Behalve aan het fietsen wordt per training een thema behandeld

 1. Fietstechniek/fietsbeheersing
 2. Veiligheid & fietsen in een peloton
 3. Voorbereiding van en onderhoud van je fiets
 4. Voeding en drinken tijdens een 100/150km tocht

Wat kost het?
Aanbieding van Euro 45,- daarvoor krijg je:

 1. Verzekering van je fiets via de NTFU voor 1 jaar
  Verzekering geldt voor fiets, kleding en accessoires. Ook buiten georganiseerde ritten.
 2. Pechhulp voor onderweg
  Via de NTFU krijg je voor € 15,- per jaar een Fietsned abonnement (normaal €35,-). Je wordt geholpen bij reparaties onderweg en is het niet te repareren word je thuis gebracht. Net als de verzekering geldt het altijd dus ook buiten georganiseerde ritten.
 3. lidmaatschap van RTC Rally voor 1 jaar
  Info: https://www.rtcrally.nl/
 4. korting van Euro 100,- op RTC Rally clubkleding
  https://www.rtcrally.nl/kleding
 5. inschrijving voor de 11 Merentocht
  Heb je al ingeschreven dan verrekenen we dat met het te betalen bedrag.
 6. 4x trainen in aanloop naar de 11 merentocht; “Rally 11M fyts training”
  Kan je een van die data niet? Geen bezwaar geef het wel even aan bij het veld ; “Opmerkingen”.
 7. Een RTC Rally bidon

Inschrijven kan (voor 10 april) via de website van de 11M tocht.
https://www.elfmerenfietstocht.nl/rally-11m-fyts-training/
Wil je profiteren van de combi aanbieding lidmaatschap RTC Rally maar heb je geen behoefte aan de trainingen kan dat natuurlijk ook (je bespaart dan € 25,- en als je nog kleding koopt zelf € 125,-)

Dit is nog lang niet alles maar daar komen we in de volgende nieuwsbrief op terug.

Dan nog even dit: Op 10 april rijden we de ronde van Sud West Fryslan.
Je kan kiezen uit 2 afstanden; 50 en 90 km door de grootste gemeente van Nederland met prachtige wegen.
Steppers zijn van harte welkom. Een mooie training voor de 11M tocht en de 11stedentocht. De opbrengst komt geheel ten goede aahet KWF.
Schrijf je in via deze link https://www.fietssport.nl/toertochten/51285Vriendelijk groet,

RTC Rally Sneek

1e nieuwsbrief 2022

Nieuwsbrief 11M Tocht 2022


Allereerst wensen we je prettige en vooral gezonde feestdagen toe. De komende dagen zijn natuurlijk zeer geschikt om de sportplannen voor 2022 voor te bereiden. We gaan er van uit dat dat een sportzomer wordt zonder beperkingen en dat wij voor de 54e keer weer een traditionele  mooie en gezellige 11M tocht kunnen organiseren. Zoals bij jullie bekend hebben we in 2021 een alternatieve 11M tocht aangeboden
Ruim 1400 deelnemers hebben de editie 2021 individueel gereden en de reacties waren voor 99,9% positief, een aantal deelnemers hebben verhalen en foto’s geplaatst wil je die nog eens nalezen klik dan  op HIER er werden zelfs suggesties gedaan om het nog een zo te organiseren maar de organisatie is van mening dat op een dag met allen toch veel meer gezelligheid en beleving biedt.

We willen de tocht in 2022 weer organiseren zoals je dit vanuit het verleden gewend bent. Uiteraard gaan we mee in de ontwikkelingen die zich voordoen in het organiseren van tochten en leren wij van jullie feedback. Dat betekent dat er steeds weer zaken wijzigen maar vooral dat de zaken die goed zijn blijven  We hebben nog steeds lage tarieven Wellicht de laagste van de grote Nederlandse tochten

We bieden nog altijd een goede verzorging onderweg met sportdrank, bidon krentenbollen fruit etc. De routes zijn nog altijd even mooi en worden regelmatig bijgesteld waar nodig Er staat nog altijd een groot aantal vrijwilligers van RTC Rally Sneek klaar om je veilig en plezierig door de dag heen te helpen. Je schrijft in via de NTFU scan and go, dat betekent een hoge doorloopsnelheid bij de start. Bovendien € 3,- korting voor NTFU leden.
Vanaf 2 januari tot 20 mei kan je je inschrijven op de website Natuurlijk zijn er ook dingen veranderd: We werken alleen nog maar met voorinschrijvingen. De reden is dat we ongeveer 20 vrijwilligers andere dingen kunnen laten doen, de administratieve last en risico van veel contanten gereduceerd wordt.
Om de last minute deelnemers die vooral naar het weer kijken tegemoet te komen kan er tot 20 mei (dus een dag er voor) ingeschreven worden.

De 50 km route is verplaatst van het Sneekermeer naar richting Oudegaasterbrekken, een juweel van een route die door vele deelnemers van dit jaar met veel sterren beloond is .
We hebben verschillende routes nog eens kritisch bekeken, daarbij is vooral gekeken naar verkeersveiligheid, we hebben besloten om boven Lemmer langs te gaan. Vooral het punt bij de Mac Donalds gaf in het verleden al aanleiding tot incidenten en de nieuwe situatie met de afstelling van opeenvolgende stoplichten heeft ons doen besluiten dit punt te vermijden.
Geen nood, het alternatief is ook heel fraai. Op het laatste stukje van de route rijden we anders op Sneek aan ook hier vermijden een aantal keren oversteken.
Er zijn wat stempel posten verplaatst en er is er één bijgekomen net na Workum IJsboerderij Margje 24 Kortom we hebben weer een kwaliteitsslag kunnen maken, we hopen op een mooie 11M tocht 2022 zonder complicaties .
Dus vanaf 2 januari kan je inschrijven via de website: https://www.elfmerenfietstocht.nl/inschrijven/.

Wil je meehelpen als vrijwilliger? Dat kan, we zoeken verkeersregelaars, stempelaars, halmensen en parkeerbegeleiders.
De vrijwilligers rijden gezamenlijk een week van te voren de tocht en krijgen van RTCRally natuurlijk een kop koffie met appeltaart aangeboden.
Verder zorgen we voor passende kleding en op dag zelf wordt er natuurlijk voor je natje en je droogje gezorgd.
Opgeven kan via info@elfmerenfietstocht.nl of secretaris@rtcrally.nl

Nog een tip: Woon je in SudWest Fryslan (daar buiten mag ook), wil altijd verzekerd op weg gaan en lid zijn van een dynamische fietsclub. Wordt dan lid van de vereniging die al meer dan 50 jaar de 11M tocht organiseert; RTC Rally Sneek.

Omdat dit jaar een jubileumjaar is bieden we alle nieuwe leden € 100,- korting op onze prachtige outfit van hoge kwaliteit.
Je kan je opgeven via https://www.rtcrally.nl/lidmaatschap je bent dan automatisch lid van de NTFU dat betekent verzekering (ook als je niet aan een evenement of clubrit deelneemt) en het lidmaatschap van fietssport+ dat recht geeft korting bij tochten (o.a. de 11M tocht) en nog meer voordelen zoals pechhulp voor € 15,- per jaar.

Graag tot ziens bij de editie 2022 (21 mei) van de 11M tocht.

dit is ons clubtenue :

P.S
Het kan zijn dat je de nieuwsbrief meer dan één keer ontvangt dit komt omdat je in meerdere bestanden voorkomt.
Geef deze nieuwsbrief door aan iedereen waarvan je denkt dat hij/zij er interesse in heeft.
 

we zijn gestart! En het zit er op.

Hier de reacties van de deelnemers:

Dit is wel een hele mooie:

Beste organisatie Elfmerenfietstocht, beste Sjouke,

Door (trainings-)koud weer en andere tegenslagen pas afgelopen Zondag 27 Juni de kans genomen om de 150 km te rijden. Inschatting was dat het een heerlijke rustige dag zou worden met en Formule 1 en het Nederlands elftal spelend in de 8e finale EK. En zo bleek het ook te zijn. De al ontvangen stempelkaart kwam mooi van pas.

Vrolijk en enigszins verbaasd in elke controleplaats een stempel of handtekening gekregen. Start bleek evenwel een probleem daar op het Schutterveld niemand beschikbaar was.Dus maar gestart en gefinisht bij het Modelspoor Museum. (heb een kaartje enkele reis meegekregen) Uit mijn hoofd de voor mij voor de 26e keer deze mooie route gereden. (Eigenlijk 27 maar die van vorig jaar was op eigen initiatief.)Hoe verder op de route hoe meer de BBQ lucht opsteeg en hoe meer ik moeite kreeg om bij de bar te komen voor een stempel, daar ik op het laatst geblokkeerd werd door een al verhitte oranje meute. (het zou zoals bekend een koude douche worden)

Alle tegenslagen en toch nog pittige wind overwinnend het eindstreep gehaald. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de laatste stempel al gelijk bij het museum heb laten zetten daar ik pas na sluitingstijd terug zou zijn.

Edoch de kaart is vol. Zie hier het bewijs. Mijn hartelijke dank voor deze alternatieve maar volgend jaar liever weer met het peloton op stap.
Frits van Rooijen Nij Beets

————————————————————————————-

Dit is een indrukwekkend verhaal van IJsbrandus van Popta:
Gisteren heb ik voor de eerste keer de Elfmerentocht gefietst met mijn handbike. Ik ben geboren met Spina Bifida waardoor ik vanaf mijn middel verlamd ben. Ik heb een aantal jaar geleden de liefde ontdekt van het fietsen. Ik vind dit fantastisch om te doen. Naarmate ik meer ging fietsen en krachttraining ging doen kwam de ambitie om mee te doen met een fietstocht. Deze deze droom is gisteren werkelijkheid geworden. Ik ben 2 jaar in training hiervoor geweest bij een personal trainer om mij voor te bereiden op zo’n grote fietstocht. 
Ik heb een hele mooie pittige tocht gehad. Prachtige route langs Prachtige Friese natuurgebieden. Wat geweldig dat ondanks de corona situatie waarin wij ons nu bevinden dat jullie dit evenement toch door hebben kunnen laten gaan! Ik heb ervan genoten. In de bijlage wat foto’s. 
Tot volgend jaar!
Met sportieve groet, 
IJsbrandus van Popta 

————————————————————————————————————-

Hallo
Samen met mijn vader de 11 merentocht gefietst. Ik voor het eerst. Mijn vader voor de 43e keer.Waarschijnlijk wel de laatste keer de 150 km. Hij is inmiddels 80 jaar! Maar is een echte doorzetter ! Supertrots en we hebben een prachtige tocht gehad!
Groetjes Grietje Yska. (En Klaas Yska)

———————————————————————————–

Foto’s van Okke Adema:

———————————————————————————-

Vandaag 8 Mei 2021 dan de Elfmeren fietstocht gefietst, gestart om 07.00 uur vanaf het sportpark Shuttersveld.Prachtige start gelijk de zon erbij en nog niet al te veel wind, het eerste stuk langs de potten prachtige natuur veel vogels gezien en gehoord.Nadat ik dit gebied gepasseerd had mooi doorgefietst richting Irnsum over de brug naar Terhorne , vanaf hier begon het al flink te waaien.Omstreeks 9 uur had ik Echtenerbrug gepasseerd was het tijd voor een bakje koffie dit genuttigd bij het tankstation Bakker in Echten.Na ongeveer 10 minuten wat gegeten en gedronken te hebben weer verder vertrokken richting Lemmer en vanaf hier de wind in de rug richtingGaasterland. Onderweg was het een dooie boel bijna niemand tegengekomen en de temperatuur liet ook te wensen over de hele tocht bleef het koud.Nadat ik Balk gepasseerd was fietste ik mooi verder naar richting de Fluessen en nog steeds de wind in de rug.Pas in Workum heb ik weer een rustpauze ingelast onderweg was er nog steeds niets open door de corona maatregelen .Nadat ik hier weer wat gegeten en gedronken had moest ik nog ongeveer 45 km fietsen om in Sneek te komen en tot Parraga had ik de wind in de rug.Vanaf Dedgum richting Blauwhuis weer wind tegen en er stond een stevige bries inmiddels , en vanaf Heeg de wind weer in de rug richting Sneek.Omstreeks kwart over 1 aangekomen en droog weer gehad kwam ik tevreden weer terug van de Elfmeren fietstocht.Organisatie bedankt dat wij toch nog de tocht konden gaan fietsen en laten we hopen dat volgend jaar 2022 alles weer normaal mag zijn zoals de voorgaande jaren.
Geert Dijkstra Giekerk

——————————————————————————-

Goedendag,

Van morgen om 07.45 uur, deze keer is ook de eerste keer dat ik alléén heb gefietst, uit Heerenveen vertrokken en zo via Vierhuis en Delfstrahuizen de route opgepakt. Het is een bijzondere tocht geweest, welke ik opdraag aan mijn inmiddels overleden fietsmaat Anne Adema. Een maat waar je altijd op aan kon zowel in goede als mindere goede tijden. Hij liet je nooit alleen. Anne mocht maar 64 jaar worden.

Terug naar de tocht; morgens mooi rustig weer, het zonnetje scheen heerlijk, wind mee tot Hemelum. Daarna wat meer last van de wind en alleen moet je er dan soms aan geloven, maar ik heb de tocht volbracht. Was ook een mooi training voor de aankomende 11 Stedenrijwieltocht. 

Tot slot; R T C Rally bedankt dat de tocht op deze manier toch gefietst kon worden. Op naar 2022 !

Douwe de Jong

——————————————————

Wat een mooie Friese reactie!

Bêste Sjouke, Ik ha hjoed de 50 km dien en de alternative rûte fytst. Do hast neat te folle sein!! Wat in skitterende rûte oer Âldegea, Nijhuzum Parregea, Westhim, De Gaestmar Heech en Drylts. Prachtich sa lâns de Âldegeaster Brekken. Ek noch in draaiende wettermûne.  Dy fytsknooppunten wienen ek handich ik hie in kaart mei dy knooppunten ek mei.Fanôf Westhim hie ik spitigernôch rein dat yn ‘e wyn wie dat stik nei De Gaestmar wol oanpoate, mar nei Heech hie ik moai foar de wyn. Dat de tocht wie geweldich en ik sil dy nochris dwaan. Ik ha my ôfmeld,   Hertlike groetnis, Jan Jarig van der Tol, Blije
————————————————————————————–

Voor de liefhebbers van de Friese taal nog eentje van Wiebren, Prachtig!!!

Hjoed de tocht útriden: solo mei start yn Haskerhoarne. Ien foto fan de tsjerke dêre makke en earst thús noch ien fan myn fytsteller: 55337 km. Kreas waar en amper wyn.
Oer Reahel – fia de Jetse Veldstrawei-  nei Dolsterhuzen oer de Marwei: gjin nijmoaderige apparaten mei want nei mear as 40 kear kin ik it gewoanlike paad, sels by nacht, wol fine. Brêge dêre hast as ‘fansels’ omheech. Dan mar in foto meitsje: ‘ferhip sei de mosk’: de batterij leech…   Lokkich kin ik mei in lege batterij fan it fototastel wol fierder: Eastersee, De Lemmer, by’t Joadske begraafplak lâns. Wurk oan de ynlaatslûs, rjochtút rjochtoan op Sondel ôf, troch de Bremer Wyuldernis – hé, in kreas nij hûs, sa te beoardieling fytsendewei. Rûgehuzen en dan Balk. Earste hap bôle: wol fertsjinne!   Fierder nei de Lange Hoek: dochs efkes oer it ’foerplak’ fytst. Ealahuzen: in banaan en mandarijn en in sosjaal praatsje mei in sweager oer ûnder oaren de Alvestêdetocht 2021 want wy geane in bytsje ‘foar it klassemint’ mar sille wachtsje moatte oant yn july of augustus. Foarby de Bokkeleane like it paad ôfsletten te wêzen mar dat jilde net foar fytsers, lokkich. Op nei de Galama-dammen en werom nei Himmelum. Aldewetsk troch it doarp fytst en sa fierder nei Warns: it stimpelkafé ticht mar de brêge net omheech dus fierder. Eigen lichem in bytsje opladen mei twa stikken bôle krekt foar it boerd fan It Heidenskip, op de Koudumer Syl. Foar it sintrum fan It Heidenskip: twa reesfytsers flitsten my foarby. ‘Alvemarretochtfytsers miskien’ tocht ik. By Warkum krekt oer’t spoar foardat de bellen rinkelden. Parregea: hé, der binne de twa snelle fytsers – in hy en in sy – wer. Foar Dedzjum hellen sy my wer yn en waard der befestige dat ek sy de Alvemarretoch hjoed riden. De Bearshoeke: tiid foar in hapke en in slokje. Hielendal gjin drokte: koronastilte… De Gaastmar en Heech: driigjende loften mar noch droech. Nijesyl: pas doe skeat it my tebinnen dat wy dan efkes letter oer it spoar giene en de âlde Himdyk del giene. In pear spatsjes reinwetter en dat wie alle reinwetter foardat ik thús wie. Mar yn Snits moast de knop wol efkes om: oars hie ik der no west mar no moast ik noch nei Ald Skou en werom oer Terherne nei De Jouwer en Haskerhoarne.  Foarby Hearresyl: de wyn helle wat oan en dan wurdt it dreger mei rûchwei 140 km op de teller. Trochsette is de ienichste wize om thús te kommen. It rûndsje fol mei 153 km op de teller en 165 doe’t ik thús wie. Dan genietsje fan in nul-prosent en wat lekkers út de kelder en in noflike stoel! Hulde foar de hiele organisaasje en oant  2022: sjoch jim dan, hooplik, yn sûnens! 


Lieve mensen, het was een prachtige tocht. Genoten van de route, de prachtige dorpjes, het weer was fantastisch.Kortom,  met mijn lieve sportieve collega een heerlijke dag gehad. 
Met vr. groet,
Dirk Rood
Bergen (NH)

———————————————————————————————


Mijn moeder en ik hebben op Hemelvaartsdag de 100 kilometer gefietst het was voor Nieske van Rijs de 41x en mijzelf de 24x . Wij hadden prachtig weer en troffen veel fietsers die ook de tocht fietsten. Heel gezellig en met veel bekenden even gepraat. Onderweg ook heerlijk genieten van de mooie natuur. Bij het Heidenskip zagen wij 4 jonge grutto’s en hoorden de roerdomp op de achtergrond. Toen wij in Blauwhuis aan kwamen hebben wij even een korte pauze ingelast en troffen daar een dame genaamd Ans uit Gelderland die de s’morgens met de auto en met de fiets erop was vertrokken richting de Schuttersheuvel. Deze dame fietste ook de 100 kilometer en had ook verscheidene keer de Fietselfstedentocht gereden. Wij besloten met zijn 3 de tocht verder te fietsen. Deze dame bleek 81 jaar te zijn. Mijn moeder( Nieske van Rijs ) wordt dit jaar 80 dus dat was wel uniek ze hadden allebei zo’n beetje dezelfde hobby. Ook Ans zat daar bij de fietsclub. Op het laatst hebben wij nog even adressen uitgewisseld om elkaar foto’s toe te sturen. Het was een gezellige en hele leuke dag met vele mooie herinneringen aan deze dag. Fijn dat wij op deze manier wij de Elfmerentocht konden fietsen. Groetjes Nieske, Ans en Franciska.

Klik op de foto voor het mooie verhaal van Dory Annink

——————————————————————————-

Op Hemelvaartsdag vertrokken we vanaf de parkeerplaats bij mijn school De Sudwester in Sneek.  Omdat ik in december corona had gehad en in maart ook nog eens bronchitis, had ik nog niet veel kilometers in de benen terwijl mijn vriend Freek topfit aan de start stond. De afspraak was dan ook om het kalm aan te doen, terwijl dit eigenlijk wat tegen onze natuur ingaat.
We hadden op papier een routekaart en ook een a4tje met de routebeschrijving en de nummers van de knooppunten. Omdat we onderweg steeds goed op die bordjes moesten letten en we ook regelmatig zo’n knooppuntenkaart raadpleegden, zakte het gemiddelde naar 23 km, maar dat vond ik onder deze omstandigheden niet erg.
Onderweg genoten we vooral van het mooie weer en de uitbundig bloeiende planten in de bermen.  Als het niet regent en te hard waait en je de tocht met z’n tweeën fietst en niet in een groep,  valt het pas op over welke mooie weggetjes en smalle paadjes je tijdens deze tocht komt te rijden. Een compliment voor de organisatie!
Voordat we deze tocht reden waren we drie dagen op Schiermonnikoog geweest om weidevogels te spotten en te fotograferen. De kieviten, grutto’s, tureluurs en scholeksters, die daar in grote getale te zien en te horen waren, ontbraken hier op oorverdovende wijze, terwijl we toch door bijna 150 km weidelandschap reden.  Ook zagen we enorme groene vlaktes, waarin nauwelijks een bloem tussen het raaigras te ontdekken was.  Gelukkig kwamen we op twee plekken toch nog wat plasdrasland tegen, waar de eerder genoemde vogels wel rustig hun jongen konden grootbrengen. 
Na 7 uur en 12 minuten waren we terug in Sneek.  Onderweg hadden we twee maal een korte koffiepauze ingelast, waarbij ook de traditionele appelgebak werd genuttigd. Bij de auto aangekomen werd ik door een plaatselijke bewoner gewezen op een briefje dat onder de ruitenwisser zat.  Er stond op geschreven dat ik mijn autosleutels bij het politiebureau kon ophalen. Die had ik tijdens de bezigheden van onze start in het contact laten zitten. Gelukkig bestaan er heel veel eerlijke en behulpzame mensen op deze wereld !  
Nadat ik de contactsleutels van een behulpzame agent in ontvangst had genomen, vertrokken we naar huis.  We konden terugzien op een fijne dag en een heerlijke fietstocht.

vr.gr.  Theun Bontekoe uit Arum
Verstuurd vanaf mijn iPad

———————————–

De zesde elfmerenfietstocht was mijn eerste 150 km na 5 keer de 50 km gefietst te hebben. Bijna een jaar na het aanschaffen van mijn racefiets legde ik elke keer een verdere afstand af. 
Zaterdag 8 mei om 9:15 begonnen vanaf het Schuttersveld. Na een droge eerste 75 km begon het te regenen en is het niet opgehouden daarmee. Na een korte versnapering steeds meer wind en regen gehad. De laatste 10 km met de wind mee waren bevrijdend. Op de finish stond mijn familie op mij te wachten. Het was een geweldige tocht die ik niet had willen missen ondanks de harde regen.
Yannick

—————————————–

Hallo mensen van de organisatie van de  elf merentocht 2021, In eerste instantie willen wij jullie bedanken voor de prima organisatie van plan B. Mijn fietsmaten Edwin, Doeke, Siep en mijn persoon hebben afgelopen zaterdag 1 mei de tocht gefietst onder goede omstandigheden. We hebben genoten. Wij hebben in het centrum van Lemmer gezocht naar een goede gelegenheid om koffie te drinken en dit is mooi gelukt. Wij hebben n.l. bij een slager op de hoek gevraagd waar wij koffie zouden kunnen drinken. Hij antwoordde: bij mij. Hij heeft voor ons koffie gezet met alles er op en aan en we kregen buiten een mooie plaats aangewezen. Dus koffie bij een slager, prachtig.

Groeten van Gerrit Plantinga uit Leeuwarden.

————————————————————————————————-

Wiebren.

Gisteren wederom de Elfmerentocht gefietst; helaas de laatste 50 km vanaf Warns in de regen.Gelukkig was de laatste ,,stempelpost,, in Warns geopend voor een kop koffie en toilet-bezoek, Terug in Sneek zag je aan het aantal auto,s op het parkeerterrein van het Schuttersveld dat er behoorlijk wat deelnemers zijn geweest aan de tocht, heel mooi. Tot volgend jaar onder betere omstandigheden.
Rinze de Jong

—————————————————————————————————–

Gisteren heb ik, samen met mijn zoon Jeroen, zoals we dat de laatste 20 jaar al samen doen, de Elfmerentocht gereden. Dat was dus vrijdag 7 mei 2021. We zijn gestart vanaf het Schuttersveld en hebbende gehele originele route gereden.Dit was voor mij de 32e maal.   (Het afmeldformulier heb ik reeds ingevuld en verzonden.)We hebben redelijk weer getroffen. Fris, een stevig windje, zonnig en bewolkt, maar droog. 
Jammer genoeg misten we de gezelligheid en de ons allen bekende entourage bij de start, onderweg en de finish.
Maar dat is helaas inherent aan de huidige (corona-)situatie. Volgend jaar gaan we er vanuit dat het weer een groots festijn wordt. Bij deze heb ik enkele foto’s bijgevoegd van enkele bekende plekjes onderweg.Het was voor ons weer genieten en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij
Groet Joop Lieferink

Gisteren, op vrijdag 7 mei 2021, heb ik samen met mijn vader (Joop Liefrink) de 11 merenfietstocht vanuit Sneek gefietst. Het was lekker weer qua temperatuur alleen de wind was af en toe stevig. Ik heb mij al afgemeld via de link in de mail voor de tocht. Helaas was het rustig onderweg en de gezelligheid bij de stempelposten was er niet.Ik heb een aantal foto’s bijgevoegd van de tocht van gisteren.Bij elke stempelplaats hebben we even pauze genomen en een foto gemaakt.Het was voor mij de 20 ste keer dat ik de 100 kilometer heb gefietst samen met mijn vader (die de tocht nog vaker heeft gefietst). Ik verheug me op de tocht op 21 mei 2022.

Jeroen Liefrink

______________________________________________________________________________________________________

Geboren in Sneek, en met redelijk wat fietskilometers in mijn jeugd, was het afgelopen maandag 3 mei voor mij toch de eerste keer dat ik de Elfmerentocht heb gereden. 
Het was een bewolkte dag met wat miezer buitjes en een stevige wind, maar ondanks dat een genot om (weer eens) door Friesland te kunnen fietsen. Heel veel mooie en onbekende plekjes en daarnaast juist ook herkenning bij het passeren van de diverse dorpen en steden. Helaas geen mede deelnemers kunnen spotten.
De route van 150 km vond ik met het GPX bestand prima uit te voeren, maar ik hoop volgend jaar mee te kunnen doen met een georganiseerde tocht met veel deelnemers 🙂
Willem Vis

————————————————————————————————————-

Hallo Sjouke, 
Op Hemelvaartsdag heb ik de 11-merenfietstocht gereden. Helaas op een onverwachte en bijzondere manier moet ik zeggen. Door in de loop van dit jaar ontstane familieomstandigheden heb ik mijn geplande trainingen niet kunnen doen. Ook kon ik in deze periode geen groot gedeelte van de dag van huis. Daarom ben ik zo vrij geweest, om een alternatieve route te maken en die te fietsen. Vanuit mijn huis heb ik lussen van ruim 16 km gereden, zodat ik per lus 2 keer even thuis kon zijn. Na 9,5 lussen had ik ruim 150 km op de teller en heb ik me afgemeld. Het was wel een beetje saai in vergelijking met de originele route door het prachtige Friese landschap, maar ik had toch een voldaan gevoel na mijn tocht. Thuis is alles gedurende de tocht gelukkig heel goed gegaan en kon ik op deze wijze de ruim 150 km volledig -en binnen de toegestane tijd- rijden. Ik bedank mijn lieve vrouw Anna daar hartelijk voor. Natuurlijk hoop ik dat ik volgend jaar weer op de gebruikelijke manier aan deze mooie tocht kan deelnemen. 
Hartelijke groet,
Eise Cornelis Smit
Marsum

————————————————-

Goedenavond
Samen met Siepy Hoekstra hebben we de 11merentocht 150 km gefietst. Gestart om 7. 00 uur in Terherne, met een lichte wind. Prima tocht tot aan Lemmer. Daar waaide het behoorlijk harder. En dat bleef. De route blijft prachtig.
We hadden de tocht overgezet op knooppunten, dat beviel goed. Soms was het even zoeken.
We misten wel heel erg de sfeer. Nergens stond onderweg iemand, voor ons gevoel waren we de enigen onderweg. We waren voor twaalven in Warns, het restaurant nog dicht, niemand.
Hopelijk is het volgend jaar weer een gewone 11 merentocht.
We hebben gemiddeld 20,2 km per uur gereden.

Tot in 2022.
Met vriendelijke groet
Tolke de Boer 

________________________________________________________________

Onze wielervrienden in het buitenland moesten er een mouw aanpassen onderstaand het verhaal van Ruud Celements
Vandaag de afstand van de 150 km gereden in het mooie Vlaanderen Vertrokken in Schiplaken ( bij Mechelen ) en via Temse ( bij Antwerpen ) naar Dendermonde langs de Schelde ( rivier ) .
In Dendermonde bij vrienden een kop koffie gedronken ( want hier zijn de terrassen nog niet open ) en vervolgens naar Aalst. In Aalst nog even wat bananen gegeten en op naar de laatste kilometers terug naar Schiplaken.
Hier wat foto’s van onderweg :

Sjouke bedankt voor de perfecte begeleiding, ik vond het super van jou en het team dat jullie dit allemaal doen.
Als Nederlander woonachtig in België ( 33 jaar inmiddels hier woonachtig ) trots op wat jullie allemaal doen !

Hopelijk volgend jaar weer als vanouds !!
Groeten
Ruud   
—————————————————————————————————————-

Ina Becker en Ger Polet lieten zich de koffie met gebak goed smaken deze kanjers reden de 150km en let even op welke fietsen!! Ina Schreef o.a:

Het was een mooie fietsdag, gestart in Lemmer met flarden mist en weinig wind en dat veranderde snel in zonneschijn en ietsje meer wind. Op onze ouderwetse fietsen was t ook goed te doen. De koffie met gebak in Sneek zag er goed uit en smaakte heerlijk. Leuk dat dat geregeld was. Nabij de koffietent staat het mooiste toiletgebouw dat ik ooit in  NL zag. 
Gert Polet en ik kijken terug op een leuke fietstocht, vinden het geweldig dat t op een of andere manier door kon gaan. En hopelijk is t volgend jaar weer mogelijk om “gewoon” de tochten te rijden. 
Met vriendelijke groet
Ina Becker

———————————————————————————————————

Nog een mooie reactie van Piet Gemser voor de 52e keer reed hij mee:
Een prachtige route op de 50 km. HULDE VOOR DE ORGANSATIE.MET SPORTIEVE GROET,Piet Gemser

——————————————————————————————————–

Peter Algera was ook al super enthousiast, getuige de foto:

Afgelopen weekend voor het eerst sinds een jaar weer op de fiets gestapt voor de 50km van de mooie elfmerentocht!  Blijft een prachtige tocht en ik hoop deze volgend jaar weer te fietsen met grotere groepen!Bijgaand een paar plaatjes. Super georganiseerd met de GPX bestanden. Werkt prima en ben onderweg meerdere wielrenners tegengekomen die ook de route fietsten. Daaruit blijkt de populariteit van jullie tocht maar weer!

————————————————————————————————————-


Myra heeft ontzettend genoten en is bijzonder enthousiast over de nieuwe 50 Km route, en terecht.
Vandaag 27 april heb ik de 11-merentocht 50 km gefietst. Het was een prachtige dag. Fantastisch mooi weer, allemaal vrolijke vlaggen op de kerktorens. En een hele mooie route. Er waren hele stukken in de route die ik nog nooit gefietst had. Dus heel verrassend. En het mooie is dat waar de route langs ging, ik daar vroeger als kind veel ben geweest. Veel van mijn ooms en tantes en neven en nichten wonen langs de route. Het was een fietstocht met één en al jeugdherinneringen. Bedankt voor deze mooie route.

Gr. Myra


——————————————————————————————————-

Het was prachtig!
100 km tocht met mooi weer, beetje fris Zou wel fijn zijn om tocht te bepijlen.
Tot de volgende keer
Audrey en Paul Leeuwarden


—————————————————————————————————–

Goedemiddag,
Echt een prachtige route. Was voor mij de eerste keer. Ik zou het eerst in de buurt rijden, maar kon het gelukkig toch op een andere manier wel de hele juiste route rijden. Was wel pittig, want ik heb het helemaal alleen gereden, maar fantastisch mooi! Ik hoop volgend jaar weer met iedereen tegelijk. Wel lekker om af en toe in de luwte te kunnen fietsen ?. 
Bedankt voor de organisatie en voor alle moeite! Tot volgend jaar. 
Groeten Betty

—————————————————————————————————–

Goedemiddag, hierbij onze foto tijdens de elfmeren fietstocht. Op zaterdag 1 mei hebben wij met zijn drieën als gezin de tocht gefietst. Het was prachtig weer en we hebben meerdere tocht-fietsers gespot. Zo werd het toch nog gezellig, sommige groepjes haalden ons meerdere keren in en er werd dan ook volop gegroet. Bedankt organisatie! Groet Ineke uit Makkum.

3e nieuwsbrief 11m tocht 2021

3e Nieuwsbrief 11M Tocht
Beste (aspirant) deelnemers,

Er is gelukkig positief gereageerd op de aankondiging van het alternatief om de 11M op individuele basis te fietsen. Op enkeling na toont iedereen alle begrip en ook enthousiasme om op deze wijze toch nog een 11M tocht te kunnen rijden. Na de aankondiging hebben we nog ruim 200 nieuwe deelnemers in kunnen schrijven!
Let op!! De inschrijving sluit op 15 april!! (en gezien het aantal medailles is het aantal gelimiteerd) Inschrijven: Klik HIER
Inmiddels is duidelijk dat 8 mei zeker niet doorgegaan zou zijn. Natuurlijk hopen we wel dat de terrassen open zullen gaan zodat je onderweg nog een verfrissing kan nemen.
Naar aanleiding van vele vragen willen we de onderstaande punten graag onder de aandacht brengen

Een aantal punten zijn goed om te weten:

 1. In de week van 17 april ontvangt iedere deelnemer per mail een GPX bestand en een routekaart + routebeschrijving
   
 2. Je mag starten wanneer en waar je wil, hou je wel aan de geldende Corona maatregelen.
   
 3. Er is veel gevraagd om routepijlen, Helaas is dat niet mogelijk omdat het dan een vergunningplicht evenement wordt. Daarnaast verdwijnen en al in een dag veel pijlen laat staan in drie weken
   
 4. De afmeldprocedure is op verzoek iets eenvoudiger geworden. Afmelden kan maar op een manier namelijk via het afmeldformulier op onze website  https://www.elfmerenfietstocht.nl/ .Als je dat invult na het volbrengen van de tocht dan is je tocht netjes geregistreerd

Je kan ook lid worden van de  Stravagroep https://www.strava.com/clubs/886309. maar je kan je daar niet meer afmelden.
Natuurlijk vinden we het leuk om verhalen en foto’s te ontvangen stuurt gewoon een mail naar info@elfmerenfietstocht.nl  

Bestuur RTC Rally,

https://www.rtcrally.nl/

2e nieuwsbrief 11M tocht 2021

Beste (aspirant) deelnemers,

Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot de Corona maatregelen heeft het bestuur van RTC Rally besloten om ook dit jaar de tocht in de traditionele vorm niet door te laten gaan.
Maar geïnspireerd door onze collega’s van Friesland beweegt hebben we voor dit jaar een leuk alternatief ontwikkeld en gaan we volledig voor een grootse tocht in 2022.

Voor dit jaar gaan we niet met zijn allen op 8 mei van start maar bieden we je de gelegenheid om de tocht te fietsen tussen 24 april en 15 mei.
Iedereen krijgt per mail een GPX bestand met de route waarvoor je hebt ingeschreven. Beschik je niet over een GPS systeem dan kan je een routebeschrijving aanvragen.
Doordat je niet verplicht in Sneek hoeft te starten kan je op elk willekeurig punt van de route beginnen. Als je bijvoorbeeld uit het zuiden komt kan je in Lemmer starten etc.

Een aantal punten zijn goed om te weten:

 1. De deelnemers die recht hebben op een extra beloning voor 5-10-15-25-50 keer krijgen die na afloop toegestuurd.
 2. Deze tocht telt gewoon mee voor het aantal gereden tochten.
 3. Natuurlijk hou je je aan de dan geldende Coronaregels.

Hoe gaat het in zijn werk:
Als je de route gereden hebt kan je dat op verschillende manieren laten weten.

 1. Op onze site https://www.elfmerenfietstocht.nl/ komt een afmeldformulier te staan als je dat invult na het volbrengen van de tocht dan is je tocht netjes geregistreerd
 2. Je kan ook een melding maken in de Stravagroep https://www.strava.com/clubs/886309meld je aan voor deze groep.
 3. Je stuurt gewoon een mail naar info@elfmerenfietstocht.nl  waarin je je verhalen en foto’s kwijt kan

Na 15 mei ontvangen alle deelnemers een verrassingspakket met in ieder geval een (aangepaste)medaille, een stempelkaart en nog een aantal leuke en nuttige zaken.

Je kan nog tot 15 april inschrijven. (alleen voor de 100 en de 150km)
Denk er wel aan dat je de juiste adres gegevens vermeld.

Natuurlijk hadden we op een “normale” tocht gehoopt, wij vertrouwen dat eenieder ook op deze manier een mooie tocht zal beleven.

Bestuur RTC Rally,

https://www.rtcrally.nl/

1e Nieuwsbrief 11M tocht 2021

Allereerst willen we iedereen prettige feestdagen en een zeer voorspoedig en uitermate gezond nieuwjaar toewensen. We kijken terug op een raar fietsjaar waarin veel niet doorging o.a. onze mooie 11merentocht.

Ook voor 2021 is lang niet zeker of voor alle grote evenementen vergunning wordt verleend. Het bestuur van RTC Rally heeft besloten om op voorhand al enige beperkingen aan de volgende tocht te stellen. Er zijn tevens allerlei alternatieve plannen gemaakt om bij het niet krijgen van vergunningen de tocht individueel te kunnen fietsen. Vooralsnog gaan we uit van een georganiseerde tocht op 8 mei 2021.

We hebben het volgende besloten:

 1. Het maximum aantal deelnemers is 1000.
 2. Er worden geen dagkaarten verkocht, dus alleen voorinschrijving is mogelijk.
 3. Alle deelnemers ontvangen een startkaart met tag zodat start en finish geregistreerd worden zonder afstempelen.
 4. Er zullen geen stempelposten op de route zijn dus alleen aankomst en vertrek wordt geregistreerd en de herinnering (Medaille) zal worden opgestuurd. (mocht je recht hebben op een extra herinnering voor 5-10-15 enz keer deelnemen wordt deze ook opgestuurd)
 5. Er is geen 25 km route.
 6. Mocht het zo zijn dat door de omstandigheden een van de bovenstaande punten moet worden bijgesteld dan laten we dat bijtijds weten.Eigenlijk zijn alle maatregelen er op gericht om zo min mogelijk contact te hebben en opstoppingen te voorkomen.
We streven er naar om de voorzieningen onderweg weer van het hoge niveau als andere jaren te laten zijn, dus maakt u zich daar geen zorgen over
Inschrijven kan via de website op 2 januari. Omdat we nog 755 deelnemers van vorig jaar hebben zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. Dus snelheid is geboden.

Groeten,
RTCRally Sneek
Er kunnen via de website nog shirts besteld worden: https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/

 

Laatste nieuwsbrief 2020

Nieuwsbrief 11M Tocht

 

Beste Deelnemer,

Aanstaande zaterdag had het moeten gebeuren, de 53e 11M tocht. In plaats van een lekkere drukke bedoening met volle terrassen en vrolijke groepen fietsers moet we het nu doen met de 1,5 meter samenleving en lege terrassen.
Al eerder waren we duidelijk in ons standpunt dat er veel ergere dingen zijn dan het afgelasten van een fietstocht. Wij hopen dan ook dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeren en leven mee met de iedereen die direct of indirect getroffen is door het virus.

De organisatie is volledig afgebouwd; we hebben alle deelnemers, die daar om gevraagd hebben het inschrijfgeld terug gestort, en haast 750  deelnemers hebben besloten om het startbewijs te gebruiken voor volgend jaar en zijn dus al ingeschreven voor de editie van 8 mei 2021. Vanaf 2 januari kunt u zich weer inschrijven voor de 53e 11M tocht. We zullen tegen die die tijd weer beginnen met het versturen van de nieuwsbrief.

De bestelde shirts zijn uitgeleverd en we hebben veel positieve berichten ontvangen over de manier waarop het afgehandeld is.
Overigens zijn er nog shirts beschikbaar die besteld kunnen worden via https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/

Rest ons u allen een goede gezondheid te wensen en graag tot volgend jaar.

RTC Rally Sneek https://www.rtcrally.nl
Sjouke Aukema, secretaris secretaris@rtcrally.nl

11M tocht definitief afgelast

De regering heeft alle evenementen tot 1 juni afgelast. Een aantal van u zal in de naaste omgeving met de gevolgen van de epidemie geconfronteerd zijn. We hopen op weinig complicaties voor hen.

Het bestuur wil haar respect betuigen voor iedereen die zich op welk vlak dan ook inzet om de gevolgen van de Corona crisis te bestrijden.

Tegen het licht van de huidige gebeurtenissen is het afgelasten van de 11M tocht logisch, maar er zijn ergere dingen.
Volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegenaan en wordt op 
de zaterdag voor Hemelvaart, 8 mei 2021de 53e 11M tocht georganiseerd. Noteer die datum maar vast.

Onze sponsoren
De 11M tocht is een evenement wat mede tot stand komt door bedrijven die ons sponsoren. Wij willen via deze weg de sponsoren bedanken voor hun financiële bijdrageDe meesten hebben al betaald en zij worden volgend jaar uiteraard weer als sponsor vermeld en zullen dan geen bijdrage betalen. Wij wensen al onze sponsoren veel succes toe. 

Onze deelnemers
En ook onze dank naar de deelnemers die zich ook dit jaar al hebben ingeschreven voor de toertocht. 
Heb je je dit jaar al ingeschreven? 
Alle voorinschrijvers krijgen persoonlijk bericht en kunnen kiezen uit 2 mogelijkheden:

 1. De startbewijzen blijven geldig voor 2021
 2. Het geld wordt teruggestort op je rekening.

Heb je een shirt besteld?
Alle bestellers krijgen persoonlijk bericht, ook zij kunnen kiezen:

 1. De bestelling annuleren
 2. Het shirt op laten sturen uiteraard met verzendkosten.(€ 5,95)

Onze vrijwilligers
Ook dank naar onze vrijwilligers die ook voor de editie van 2020 weer klaar stonden om te helpen. Natuurlijk zien we jullie graag terug in 2021, zodat we er weer een mooie dag van kunnen maken met z’n allen!

Op naar 8 mei 2021
We bedanken iedereen voor de positieve reacties op de vorige nieuwsbrief 

Zorg goed voor uzelf en denk ook aan anderen en tot volgend jaar

Bestuur RTC Rally Sneek
info@rtcrally.nl
https://www.rtcrally.nl
https://www.elfmerenfietstocht.nl

12