• info@elfmerenfietstocht.nl

we zijn gestart!

we zijn gestart!

Hier de eerste reacties van de deelnemers:

Dit is een indrukwekkend verhaal van IJsbrandus van Popta:
Gisteren heb ik voor de eerste keer de Elfmerentocht gefietst met mijn handbike. Ik ben geboren met Spina Bifida waardoor ik vanaf mijn middel verlamd ben. Ik heb een aantal jaar geleden de liefde ontdekt van het fietsen. Ik vind dit fantastisch om te doen. Naarmate ik meer ging fietsen en krachttraining ging doen kwam de ambitie om mee te doen met een fietstocht. Deze deze droom is gisteren werkelijkheid geworden. Ik ben 2 jaar in training hiervoor geweest bij een personal trainer om mij voor te bereiden op zo’n grote fietstocht. 
Ik heb een hele mooie pittige tocht gehad. Prachtige route langs Prachtige Friese natuurgebieden. Wat geweldig dat ondanks de corona situatie waarin wij ons nu bevinden dat jullie dit evenement toch door hebben kunnen laten gaan! Ik heb ervan genoten. In de bijlage wat foto’s. 
Tot volgend jaar!
Met sportieve groet, 
IJsbrandus van Popta 

————————————————————————————————————-

Vandaag 8 Mei 2021 dan de Elfmeren fietstocht gefietst, gestart om 07.00 uur vanaf het sportpark Shuttersveld.Prachtige start gelijk de zon erbij en nog niet al te veel wind, het eerste stuk langs de potten prachtige natuur veel vogels gezien en gehoord.Nadat ik dit gebied gepasseerd had mooi doorgefietst richting Irnsum over de brug naar Terhorne , vanaf hier begon het al flink te waaien.Omstreeks 9 uur had ik Echtenerbrug gepasseerd was het tijd voor een bakje koffie dit genuttigd bij het tankstation Bakker in Echten.Na ongeveer 10 minuten wat gegeten en gedronken te hebben weer verder vertrokken richting Lemmer en vanaf hier de wind in de rug richtingGaasterland. Onderweg was het een dooie boel bijna niemand tegengekomen en de temperatuur liet ook te wensen over de hele tocht bleef het koud.Nadat ik Balk gepasseerd was fietste ik mooi verder naar richting de Fluessen en nog steeds de wind in de rug.Pas in Workum heb ik weer een rustpauze ingelast onderweg was er nog steeds niets open door de corona maatregelen .Nadat ik hier weer wat gegeten en gedronken had moest ik nog ongeveer 45 km fietsen om in Sneek te komen en tot Parraga had ik de wind in de rug.Vanaf Dedgum richting Blauwhuis weer wind tegen en er stond een stevige bries inmiddels , en vanaf Heeg de wind weer in de rug richting Sneek.Omstreeks kwart over 1 aangekomen en droog weer gehad kwam ik tevreden weer terug van de Elfmeren fietstocht.Organisatie bedankt dat wij toch nog de tocht konden gaan fietsen en laten we hopen dat volgend jaar 2022 alles weer normaal mag zijn zoals de voorgaande jaren.
Geert Dijkstra Giekerk

——————————————————————————-

Wat een mooie Friese reactie!

Bêste Sjouke, Ik ha hjoed de 50 km dien en de alternative rûte fytst. Do hast neat te folle sein!! Wat in skitterende rûte oer Âldegea, Nijhuzum Parregea, Westhim, De Gaestmar Heech en Drylts. Prachtich sa lâns de Âldegeaster Brekken. Ek noch in draaiende wettermûne.  Dy fytsknooppunten wienen ek handich ik hie in kaart mei dy knooppunten ek mei.Fanôf Westhim hie ik spitigernôch rein dat yn ‘e wyn wie dat stik nei De Gaestmar wol oanpoate, mar nei Heech hie ik moai foar de wyn. Dat de tocht wie geweldich en ik sil dy nochris dwaan. Ik ha my ôfmeld,   Hertlike groetnis, Jan Jarig van der Tol, Blije
————————————————————————————–

Gisteren wederom de Elfmerentocht gefietst; helaas de laatste 50 km vanaf Warns in de regen.Gelukkig was de laatste ,,stempelpost,, in Warns geopend voor een kop koffie en toilet-bezoek, Terug in Sneek zag je aan het aantal auto,s op het parkeerterrein van het Schuttersveld dat er behoorlijk wat deelnemers zijn geweest aan de tocht, heel mooi. Tot volgend jaar onder betere omstandigheden.
Rinze de Jong

—————————————————————————————————–

Gisteren heb ik, samen met mijn zoon Jeroen, zoals we dat de laatste 20 jaar al samen doen, de Elfmerentocht gereden. Dat was dus vrijdag 7 mei 2021. We zijn gestart vanaf het Schuttersveld en hebbende gehele originele route gereden.Dit was voor mij de 32e maal.   (Het afmeldformulier heb ik reeds ingevuld en verzonden.)We hebben redelijk weer getroffen. Fris, een stevig windje, zonnig en bewolkt, maar droog. 
Jammer genoeg misten we de gezelligheid en de ons allen bekende entourage bij de start, onderweg en de finish.
Maar dat is helaas inherent aan de huidige (corona-)situatie. Volgend jaar gaan we er vanuit dat het weer een groots festijn wordt. Bij deze heb ik enkele foto’s bijgevoegd van enkele bekende plekjes onderweg.Het was voor ons weer genieten en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij
Groet Joop Lieferink

Gisteren, op vrijdag 7 mei 2021, heb ik samen met mijn vader (Joop Liefrink) de 11 merenfietstocht vanuit Sneek gefietst. Het was lekker weer qua temperatuur alleen de wind was af en toe stevig. Ik heb mij al afgemeld via de link in de mail voor de tocht. Helaas was het rustig onderweg en de gezelligheid bij de stempelposten was er niet.Ik heb een aantal foto’s bijgevoegd van de tocht van gisteren.Bij elke stempelplaats hebben we even pauze genomen en een foto gemaakt.Het was voor mij de 20 ste keer dat ik de 100 kilometer heb gefietst samen met mijn vader (die de tocht nog vaker heeft gefietst). Ik verheug me op de tocht op 21 mei 2022.

Jeroen Liefrink

______________________________________________________________________________________________________

Geboren in Sneek, en met redelijk wat fietskilometers in mijn jeugd, was het afgelopen maandag 3 mei voor mij toch de eerste keer dat ik de Elfmerentocht heb gereden. 
Het was een bewolkte dag met wat miezer buitjes en een stevige wind, maar ondanks dat een genot om (weer eens) door Friesland te kunnen fietsen. Heel veel mooie en onbekende plekjes en daarnaast juist ook herkenning bij het passeren van de diverse dorpen en steden. Helaas geen mede deelnemers kunnen spotten.
De route van 150 km vond ik met het GPX bestand prima uit te voeren, maar ik hoop volgend jaar mee te kunnen doen met een georganiseerde tocht met veel deelnemers 🙂
Willem Vis

————————————————————————————————————-

Onze wielervrienden in het buitenland moesten er een mouw aanpassen onderstaand het verhaal van Ruud Celements
Vandaag de afstand van de 150 km gereden in het mooie Vlaanderen Vertrokken in Schiplaken ( bij Mechelen ) en via Temse ( bij Antwerpen ) naar Dendermonde langs de Schelde ( rivier ) .
In Dendermonde bij vrienden een kop koffie gedronken ( want hier zijn de terrassen nog niet open ) en vervolgens naar Aalst. In Aalst nog even wat bananen gegeten en op naar de laatste kilometers terug naar Schiplaken.
Hier wat foto’s van onderweg :

Sjouke bedankt voor de perfecte begeleiding, ik vond het super van jou en het team dat jullie dit allemaal doen.
Als Nederlander woonachtig in België ( 33 jaar inmiddels hier woonachtig ) trots op wat jullie allemaal doen !

Hopelijk volgend jaar weer als vanouds !!
Groeten
Ruud   
—————————————————————————————————————-

Ina Becker en Ger Polet lieten zich de koffie met gebak goed smaken deze kanjers reden de 150km en let even op welke fietsen!! Ina Schreef o.a:

Het was een mooie fietsdag, gestart in Lemmer met flarden mist en weinig wind en dat veranderde snel in zonneschijn en ietsje meer wind. Op onze ouderwetse fietsen was t ook goed te doen. De koffie met gebak in Sneek zag er goed uit en smaakte heerlijk. Leuk dat dat geregeld was. Nabij de koffietent staat het mooiste toiletgebouw dat ik ooit in  NL zag. 
Gert Polet en ik kijken terug op een leuke fietstocht, vinden het geweldig dat t op een of andere manier door kon gaan. En hopelijk is t volgend jaar weer mogelijk om “gewoon” de tochten te rijden. 
Met vriendelijke groet
Ina Becker

———————————————————————————————————

Nog een mooie reactie van Piet Gemser voor de 52e keer reed hij mee:
Een prachtige route op de 50 km. HULDE VOOR DE ORGANSATIE.MET SPORTIEVE GROET,Piet Gemser

——————————————————————————————————–

Peter Algera was ook al super enthousiast, getuige de foto:

Afgelopen weekend voor het eerst sinds een jaar weer op de fiets gestapt voor de 50km van de mooie elfmerentocht!  Blijft een prachtige tocht en ik hoop deze volgend jaar weer te fietsen met grotere groepen!Bijgaand een paar plaatjes. Super georganiseerd met de GPX bestanden. Werkt prima en ben onderweg meerdere wielrenners tegengekomen die ook de route fietsten. Daaruit blijkt de populariteit van jullie tocht maar weer!

————————————————————————————————————-


Myra heeft ontzettend genoten en is bijzonder enthousiast over de nieuwe 50 Km route, en terecht.
Vandaag 27 april heb ik de 11-merentocht 50 km gefietst. Het was een prachtige dag. Fantastisch mooi weer, allemaal vrolijke vlaggen op de kerktorens. En een hele mooie route. Er waren hele stukken in de route die ik nog nooit gefietst had. Dus heel verrassend. En het mooie is dat waar de route langs ging, ik daar vroeger als kind veel ben geweest. Veel van mijn ooms en tantes en neven en nichten wonen langs de route. Het was een fietstocht met één en al jeugdherinneringen. Bedankt voor deze mooie route.

Gr. Myra


——————————————————————————————————-

Het was prachtig!
100 km tocht met mooi weer, beetje fris Zou wel fijn zijn om tocht te bepijlen.
Tot de volgende keer
Audrey en Paul Leeuwarden


—————————————————————————————————–

Goedemiddag,
Echt een prachtige route. Was voor mij de eerste keer. Ik zou het eerst in de buurt rijden, maar kon het gelukkig toch op een andere manier wel de hele juiste route rijden. Was wel pittig, want ik heb het helemaal alleen gereden, maar fantastisch mooi! Ik hoop volgend jaar weer met iedereen tegelijk. Wel lekker om af en toe in de luwte te kunnen fietsen 😜. 
Bedankt voor de organisatie en voor alle moeite! Tot volgend jaar. 
Groeten Betty

—————————————————————————————————–

Goedemiddag, hierbij onze foto tijdens de elfmeren fietstocht. Op zaterdag 1 mei hebben wij met zijn drieën als gezin de tocht gefietst. Het was prachtig weer en we hebben meerdere tocht-fietsers gespot. Zo werd het toch nog gezellig, sommige groepjes haalden ons meerdere keren in en er werd dan ook volop gegroet. Bedankt organisatie! Groet Ineke uit Makkum.

3e nieuwsbrief 11m tocht 2021

3e Nieuwsbrief 11M Tocht
Beste (aspirant) deelnemers,

Er is gelukkig positief gereageerd op de aankondiging van het alternatief om de 11M op individuele basis te fietsen. Op enkeling na toont iedereen alle begrip en ook enthousiasme om op deze wijze toch nog een 11M tocht te kunnen rijden. Na de aankondiging hebben we nog ruim 200 nieuwe deelnemers in kunnen schrijven!
Let op!! De inschrijving sluit op 15 april!! (en gezien het aantal medailles is het aantal gelimiteerd) Inschrijven: Klik HIER
Inmiddels is duidelijk dat 8 mei zeker niet doorgegaan zou zijn. Natuurlijk hopen we wel dat de terrassen open zullen gaan zodat je onderweg nog een verfrissing kan nemen.
Naar aanleiding van vele vragen willen we de onderstaande punten graag onder de aandacht brengen

Een aantal punten zijn goed om te weten:

 1. In de week van 17 april ontvangt iedere deelnemer per mail een GPX bestand en een routekaart + routebeschrijving
   
 2. Je mag starten wanneer en waar je wil, hou je wel aan de geldende Corona maatregelen.
   
 3. Er is veel gevraagd om routepijlen, Helaas is dat niet mogelijk omdat het dan een vergunningplicht evenement wordt. Daarnaast verdwijnen en al in een dag veel pijlen laat staan in drie weken
   
 4. De afmeldprocedure is op verzoek iets eenvoudiger geworden. Afmelden kan maar op een manier namelijk via het afmeldformulier op onze website  https://www.elfmerenfietstocht.nl/ .Als je dat invult na het volbrengen van de tocht dan is je tocht netjes geregistreerd

Je kan ook lid worden van de  Stravagroep https://www.strava.com/clubs/886309. maar je kan je daar niet meer afmelden.
Natuurlijk vinden we het leuk om verhalen en foto’s te ontvangen stuurt gewoon een mail naar info@elfmerenfietstocht.nl  

Bestuur RTC Rally,

https://www.rtcrally.nl/

2e nieuwsbrief 11M tocht 2021

Beste (aspirant) deelnemers,

Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot de Corona maatregelen heeft het bestuur van RTC Rally besloten om ook dit jaar de tocht in de traditionele vorm niet door te laten gaan.
Maar geïnspireerd door onze collega’s van Friesland beweegt hebben we voor dit jaar een leuk alternatief ontwikkeld en gaan we volledig voor een grootse tocht in 2022.

Voor dit jaar gaan we niet met zijn allen op 8 mei van start maar bieden we je de gelegenheid om de tocht te fietsen tussen 24 april en 15 mei.
Iedereen krijgt per mail een GPX bestand met de route waarvoor je hebt ingeschreven. Beschik je niet over een GPS systeem dan kan je een routebeschrijving aanvragen.
Doordat je niet verplicht in Sneek hoeft te starten kan je op elk willekeurig punt van de route beginnen. Als je bijvoorbeeld uit het zuiden komt kan je in Lemmer starten etc.

Een aantal punten zijn goed om te weten:

 1. De deelnemers die recht hebben op een extra beloning voor 5-10-15-25-50 keer krijgen die na afloop toegestuurd.
 2. Deze tocht telt gewoon mee voor het aantal gereden tochten.
 3. Natuurlijk hou je je aan de dan geldende Coronaregels.

Hoe gaat het in zijn werk:
Als je de route gereden hebt kan je dat op verschillende manieren laten weten.

 1. Op onze site https://www.elfmerenfietstocht.nl/ komt een afmeldformulier te staan als je dat invult na het volbrengen van de tocht dan is je tocht netjes geregistreerd
 2. Je kan ook een melding maken in de Stravagroep https://www.strava.com/clubs/886309meld je aan voor deze groep.
 3. Je stuurt gewoon een mail naar info@elfmerenfietstocht.nl  waarin je je verhalen en foto’s kwijt kan

Na 15 mei ontvangen alle deelnemers een verrassingspakket met in ieder geval een (aangepaste)medaille, een stempelkaart en nog een aantal leuke en nuttige zaken.

Je kan nog tot 15 april inschrijven. (alleen voor de 100 en de 150km)
Denk er wel aan dat je de juiste adres gegevens vermeld.

Natuurlijk hadden we op een “normale” tocht gehoopt, wij vertrouwen dat eenieder ook op deze manier een mooie tocht zal beleven.

Bestuur RTC Rally,

https://www.rtcrally.nl/

1e Nieuwsbrief 11M tocht 2021

Allereerst willen we iedereen prettige feestdagen en een zeer voorspoedig en uitermate gezond nieuwjaar toewensen. We kijken terug op een raar fietsjaar waarin veel niet doorging o.a. onze mooie 11merentocht.

Ook voor 2021 is lang niet zeker of voor alle grote evenementen vergunning wordt verleend. Het bestuur van RTC Rally heeft besloten om op voorhand al enige beperkingen aan de volgende tocht te stellen. Er zijn tevens allerlei alternatieve plannen gemaakt om bij het niet krijgen van vergunningen de tocht individueel te kunnen fietsen. Vooralsnog gaan we uit van een georganiseerde tocht op 8 mei 2021.

We hebben het volgende besloten:

 1. Het maximum aantal deelnemers is 1000.
 2. Er worden geen dagkaarten verkocht, dus alleen voorinschrijving is mogelijk.
 3. Alle deelnemers ontvangen een startkaart met tag zodat start en finish geregistreerd worden zonder afstempelen.
 4. Er zullen geen stempelposten op de route zijn dus alleen aankomst en vertrek wordt geregistreerd en de herinnering (Medaille) zal worden opgestuurd. (mocht je recht hebben op een extra herinnering voor 5-10-15 enz keer deelnemen wordt deze ook opgestuurd)
 5. Er is geen 25 km route.
 6. Mocht het zo zijn dat door de omstandigheden een van de bovenstaande punten moet worden bijgesteld dan laten we dat bijtijds weten.Eigenlijk zijn alle maatregelen er op gericht om zo min mogelijk contact te hebben en opstoppingen te voorkomen.
We streven er naar om de voorzieningen onderweg weer van het hoge niveau als andere jaren te laten zijn, dus maakt u zich daar geen zorgen over
Inschrijven kan via de website op 2 januari. Omdat we nog 755 deelnemers van vorig jaar hebben zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. Dus snelheid is geboden.

Groeten,
RTCRally Sneek
Er kunnen via de website nog shirts besteld worden: https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/

 

Laatste nieuwsbrief 2020

Nieuwsbrief 11M Tocht

 

Beste Deelnemer,

Aanstaande zaterdag had het moeten gebeuren, de 53e 11M tocht. In plaats van een lekkere drukke bedoening met volle terrassen en vrolijke groepen fietsers moet we het nu doen met de 1,5 meter samenleving en lege terrassen.
Al eerder waren we duidelijk in ons standpunt dat er veel ergere dingen zijn dan het afgelasten van een fietstocht. Wij hopen dan ook dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeren en leven mee met de iedereen die direct of indirect getroffen is door het virus.

De organisatie is volledig afgebouwd; we hebben alle deelnemers, die daar om gevraagd hebben het inschrijfgeld terug gestort, en haast 750  deelnemers hebben besloten om het startbewijs te gebruiken voor volgend jaar en zijn dus al ingeschreven voor de editie van 8 mei 2021. Vanaf 2 januari kunt u zich weer inschrijven voor de 53e 11M tocht. We zullen tegen die die tijd weer beginnen met het versturen van de nieuwsbrief.

De bestelde shirts zijn uitgeleverd en we hebben veel positieve berichten ontvangen over de manier waarop het afgehandeld is.
Overigens zijn er nog shirts beschikbaar die besteld kunnen worden via https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/

Rest ons u allen een goede gezondheid te wensen en graag tot volgend jaar.

RTC Rally Sneek https://www.rtcrally.nl
Sjouke Aukema, secretaris secretaris@rtcrally.nl

11M tocht definitief afgelast

De regering heeft alle evenementen tot 1 juni afgelast. Een aantal van u zal in de naaste omgeving met de gevolgen van de epidemie geconfronteerd zijn. We hopen op weinig complicaties voor hen.

Het bestuur wil haar respect betuigen voor iedereen die zich op welk vlak dan ook inzet om de gevolgen van de Corona crisis te bestrijden.

Tegen het licht van de huidige gebeurtenissen is het afgelasten van de 11M tocht logisch, maar er zijn ergere dingen.
Volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegenaan en wordt op 
de zaterdag voor Hemelvaart, 8 mei 2021de 53e 11M tocht georganiseerd. Noteer die datum maar vast.

Onze sponsoren
De 11M tocht is een evenement wat mede tot stand komt door bedrijven die ons sponsoren. Wij willen via deze weg de sponsoren bedanken voor hun financiële bijdrageDe meesten hebben al betaald en zij worden volgend jaar uiteraard weer als sponsor vermeld en zullen dan geen bijdrage betalen. Wij wensen al onze sponsoren veel succes toe. 

Onze deelnemers
En ook onze dank naar de deelnemers die zich ook dit jaar al hebben ingeschreven voor de toertocht. 
Heb je je dit jaar al ingeschreven? 
Alle voorinschrijvers krijgen persoonlijk bericht en kunnen kiezen uit 2 mogelijkheden:

 1. De startbewijzen blijven geldig voor 2021
 2. Het geld wordt teruggestort op je rekening.

Heb je een shirt besteld?
Alle bestellers krijgen persoonlijk bericht, ook zij kunnen kiezen:

 1. De bestelling annuleren
 2. Het shirt op laten sturen uiteraard met verzendkosten.(€ 5,95)

Onze vrijwilligers
Ook dank naar onze vrijwilligers die ook voor de editie van 2020 weer klaar stonden om te helpen. Natuurlijk zien we jullie graag terug in 2021, zodat we er weer een mooie dag van kunnen maken met z’n allen!

Op naar 8 mei 2021
We bedanken iedereen voor de positieve reacties op de vorige nieuwsbrief 

Zorg goed voor uzelf en denk ook aan anderen en tot volgend jaar

Bestuur RTC Rally Sneek
info@rtcrally.nl
https://www.rtcrally.nl
https://www.elfmerenfietstocht.nl

Extra Nieuwsbrief: Coronamaatregelen

Corona maatregelen.
We ontvangen veel vragen over de tocht en de Corona maatregelen. 
Wij als RTC rally volgen de Richtlijnen van de NTFU  die weer de richtlijnen van NOC-NSF volgen.
Dat betekent dat er tot 6 april geen enkele activiteit meer door ons gedaan wordt. De ronde van Sud West Fryslan is daarom ook afgelast. Ondanks dat we er van uitgaan dat half mei de maatregelen ingetrokken zijn en het virus op de terugtocht is kunnen we niet uitsluiten dat de 11M tocht geen doorgang kan vinden.

Wij zullen rond 15 april gaan kijken wat de situatie op dat moment is en dan een besluit nemen of we doorgaan of niet. We hebben daarbij nauw contact met de organisatie van de 11 stedentocht
Inmiddels gaan we door met de voorbereidingen zoals het bestellen van medailles, indeling van vrijwilligers, locatie reserveringen etc. 

Je kan ook gewoon blijven inschrijven, mocht de tocht niet doorgaan krijg je je geld terug.
Het zou natuurlijk jammer zijn als de tocht niet niet doorgaat maar de gezondheid is veel belangrijker. Onze organisatie kan tegen een stootje dus we overleven dit wel.
Je krijgt waarschijnlijk al genoeg Corona-mail voor je kiezen vandaar dat dit de laatste is over dit onderwerp. Kijk regelmatig op onze site https://www.elfmerenfietstocht.nl 
Pas als er een definitief besluit is over doorgaan of afgelasting laten we dat per nieuwsbrief weten
Wat moet je in de tussentijd?
Jammer is dat al die tochten om te trainen niet doorgaan, maar je kan, in tegenstelling tot de mensen in Italië toch nog gewoon naar buiten en lekker fietsen. Dat kan solo en ook in een  klein groepje.
Vanuit RTC Rally hebben we het volgende geadviseerd:

 1. Ben je verkouden, heb je last van keelpijn en zeker als je koorts hebt rij dan niet mee.
 2. Snuit onderweg je neus niet leeg en natuurlijk ook niet spuwen. Snuit je neus  in een (papieren) zakdoek.
 3. Hou (fiets)afstand van elkaar, geen handen geven etc.
 4. Ga niet met een grote groep op pad. (voorstel is max 6 personen)

En nu maar hopen dat het Coronavirus snel op de terugtocht gaat.

Nog nog een leuk bericht de 5 prijswinnaars van de shirts zijn bekend, het zijn:

Jan Schneiders, Kolham 
Ellen de Vries, Leeuwarden 
JanKees Klok , Woerden 
Pieter Groenveld, Heeze 
Nienke Huizinga, Nes

Allemaal van harte gefeliciteerd en we hopen met z’n allen op 16 mei een mooie tocht te hebben
Sportieve groet en blijf gezond!

Sjouke Aukema,
RTCRally Sneek 
https://www.rtcrally.nl
secretaris@rtcrally.nl
info@elfmerenfietstocht.nl

Corona maatregelen

Er bereiken ons vragen over de Corona maatregelen.  
Vooralsnog gaan we er van uit dat in mei alles al lang en breed achter de rug is. 
Uiteraard is niets zeker, we zullen tijdig beslissen wat we gaan doen. 
Jammer is wel dat voorlopig tot eind Maart alle tourtochten afgelast zijn. Lekker trainen met een paar vrienden (innen) is ook prima. 

Natuurlijk kan je gewoon voor inschrijven via de site 

www.elfmerenfietstocht.nl 

We houden je op de hoogte. 

Organisatiecomité RTCRally Sneek

nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 4 Februari 2020

De inschrijving gaat goed maar we kunnen natuurlijk nog veel meer inschrijvingen gebruiken makkelijk voor ons en vooral voor jou als deelnemer, goedkoop en snel weg. Daarom hebben we we weer net als vorig jaar een extraatje voor de voorinschrijvers. 
Schrijf je voor 1 maart in en maak kans op een 11M shirt naar keuze 
(We verloten 5 shirts onder de voorinschrijvers)
Schrijf je vandaag nog in: https://www.elfmerenfietstocht.nl/inschrijven/

Alle voor-inschrijvers doen mee, heb je al een shirt besteld dan krijg je dat natuurlijk gratis. Dus shirts gewoon bestellen via deze link: https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/

2. “Oude” shirts.
Van de vorige edities hebben we nog wat shirts over. Het zijn er niet zo veel meer dus op=op voor slechts € 10,- heb je dit mooie shirt.
Hou er rekening mee dat ze wat groot vallen dus heb je normaal L dan kan je nu met een M af.
Bestel via de volgende link: https://www.elfmerenfietstocht.nl/bestelformulier-oude-11m-shirts/

3. Voorbereidingen.

De voorbereidingen zijn in volle gang: De routes worden nagereden, de stempelposten en de sponsoren geïnformeerd.
De ondersteuning bij pech en ongevallen worden georganiseerd. Ook dit jaar gaan behalve een motorrijder uit eigen gelederen en nodige service auto’s ook de professionals van fietsned over het parcours rijden om je bij pech  met raad en daad terzijde te staan.

4. Kidsride.

Voor de kinderen hebben we dit jaar een kidsride van 25 km, de deelnemers krijgen onderweg nog een verrassing. De start is van 10:00 tot 11:00. Voor inschrijven mag maar is niet noodzakelijk.

5. Ronde van Súdwest-Fryslân
RTCRally organiseert op 5 april de ronde van Ronde van Súdwest-Fryslân. Hiermee krijgt u al een voorproefje van de mooie routes in onze prachtige provincie. Er is een route van 45 en 90 km die zowel gefietst als gestept kan worden, daarnaast voor de jeugd een route van 27 km. Bovendien steunt u een goed doel; het KWF.
Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie:

Sportvoeding Webshop levert bidons met Iso Drink bij de Elfmerentocht

Specialist SportvoedingWebshop.com is partner van de Elfmerentocht en zal wederom alle rijders bij de start wederom voorzien van een bidon, gevuld met Iso Drink. De marktleider in sportvoeding voorziet jou van deze speciale 2-in-1 sportdrank, in een frisse lemon smaak. Twee top organisaties die elkaar gevonden hebben: de Elfmerentocht die haar deelnemers wil verblijden met optimale service en  SportvoedingWebshop.com met als doel het beste te bieden op gebied van sportvoeding dat er te verkrijgen is. De organisatie is zeer blij om deze hoogwaardige service aan te kunnen bieden aan alle rijders.
De Elfmerentocht gaat voor optimale service voor haar rijders. Een event van hoge kwaliteit die de samenwerking zoekt met de specialist op dit gebied, SportvoedingWebshop.com uit het Twentse Zenderen.
Kijk voor meer informatie op de website van SportvoedingWebshop: https://www.sportvoedingwebshop.com/

6. Vrijwilligers

We hebben dit jaar extra aandacht voor onze vrijwilligers. Zonder vrijwilligers gaat de tocht niet doorgaan, we hebben een redelijk aantal maar we kunnen altijd extra mensen gebruiken. Daarmee kunnen we tocht veiliger en prettiger maken.Op de site hebben we daar een pagina voor geopend: https://www.elfmerenfietstocht.nl/vrijwilligers/ 
Lees dit eens door en misschien wil je ook wel vrijwilliger worden. Het is leuk en dankbaar werk. We zorgen voor je eten en drinken op de dag zelf  en er zijn allerlei leuke acties zoals shirts met korting. Natuurlijk wil je graag de tocht fietsen. Nou dat kan; een week voor de tocht rijden we gezamenlijk de tocht en dan je krijg je de medaille een stempelkaart met stempels en nog koffie met gebak toe.
Ook mensen die punten moeten halen voor de  maatschappelijke stage o.i.d. zijn van harte welkom

Heb je de informatie doorgelezen en is het wat voor je neem dan contact op met Geert Hoekstra  ghoekstra61@gmail.com
of mail naar info@elfmerenfietstocht.nl

Natuurlijk stellen we het op prijs als je deze nieuwsbrief deelt met je wieler vrienden en vriendinnen.

Groet,

RTC Rally Sneek

Nieuwsbrief 3: nieuw elfmerenshirt

Nieuwsbrief 3

Inschrijving

De inschrijving gaat bijzonder goed en als je zeker wil zijn van een kaart bestel hem dan z.s.m.
Er is nog steeds verwarring over het registeren en inschrijven:
Registratie is bedoeld voor deelnemers die graag in aanmerking willen komen voor een extra beloning voor gereden ritten.
Heb je je vorig jaar al geregistreerd of stel je geen prijs op de extra beloning dan kan je gelijk naar direct inschrijven gaan: https://www.elfmerenfietstocht.nl/inschrijven/
Nogmaals voor de organisatie is het fijn dat je voor-inschrijft omdat op de dag zelf dit voor een vlotte doorstroming zorgt en er minder contant geld aanwezig is.
Voor de deelnemer is de vlotte doorstroming en vooral de prijs een voordeel voor een NTFU lid kan dit oplopen tot € 5,- per kaart.

11M Fietsshirt

We zijn bijzonder trots op het nieuwe 11M fietsshirt, in samenwerking met onze sponsor Kalas hebben we een eigentijds shirt ontworpen waar je ook buiten deze tocht absoluut in schittert.
Natuurlijk willen we graag dat er zo veel mogelijk deelnemers in dit mooie shirt rondrijden en hebben we de prijs extreem laag gehouden. Voor slecht € 39,95 rijdt je in dit mooie shirt rond. Je hebt dan een shirt van hoogwaardige kwaliteit waar je elders minimaal € 60,- voor moet betalen. Je weet toch dat Kalas leverancier is van grote wieler teams o.a. die van Mathieu van der Poel.
De shirts zijn uitgevoerd in 3 kleuren en 8 maten. Bestel via https://www.elfmerenfietstocht.nl/11m-shirts/
Nadat je besteld hebt krijg je een bevestigingsmail en met deze mail kan je je shirt ophalen op 16 mei aan de start.
Let op!! Bestellen kan tot 1 maart 2020
Wil je er een bijpassende fietsbroek bij kijk dan op de site bij Kalas 

Binnenkort komen we weer met nieuwe informatie 

Groet,

RTC Rally Sneek

12