top of page
  • Facebook
geef je op voor de nieuwsbrief.png

Over de 11Merentocht in Friesland.
 

De 11Merenfietstocht wordt georganiseerd door de toerfietsclub R.T.C. Rally uit Sneek. RTC Rally is opgericht in 1966 en is een zeer actieve, sportieve en gezellige fietsclub in het Noorden. In verschillende groepen wordt er zowel door de week als in het weekend gefietst. Iedere fietser kan met ons meerijden, beginner of gevorderde, man of vrouw, er is altijd wel een groep die bij je past. Wil je eens met ons mee fietsen en ons beter leren kennen? Dan nodigen wij je van harte uit om eens vrijblijvend een aantal keren met ons mee te fietsen. Klik HIER voor meer informatie.

Reserveer alvast 4 mei 2024!

De 11Merenfietstocht staat garant voor een sportieve dag uit, met prachtige routes langs de Friese meren door idyllisch landschap. Een groot fietsfeest voor alle toerfietsers. 
We zorgen er voor dat je een topdag beleeft met goede verzorging onderweg en aan de start en finish een geweldige sfeer. Iedereen is van harte welkom: jong en oud, fietsers al dan niet met trapondersteuning en steppers. Je kunt kiezen uit de afstanden 50 -100 - 150 km welke stuk voor stuk schitterende routes zijn door het Friese merengebied. Voor veel deelnemers zijn de 100 en de 150 km de ultieme voorbereiding op de 11-stedentocht!

Tradities
 

De 11Merentocht wordt traditioneel twee weken voor het Pinksterweekend georganiseerd. Dat betekent dat de tocht dit jaar op 4 mei georganiseerd wordt. Een bijzonder dag. Daarom hebben we besloten om de tocht sober te houden en op de start- en finishlocatie zal dit jaar na afloop, geen muziek zijn en sluiten we om 17.00 uur. 

Wel is onze fotograaf er weer om mooie finishfoto's te maken en is het bekende broodje hamburger er voor iedere deelnemer na afloop. 

 

Medaille

Voor veel 11-Merendeelnemers is de medaille een verzamelobject geworden. Ook dit jaar krijgen de deelnemers bij het volbrengen weer een prachtige herinnering. Wist je dat we voor de fietsers die 5, 10, 15, 25 of zelfs 50x hebben deelgenomen aan de 11Merentocht een bijzondere herinnering hebben? Klik HIER  voor meer informatie. Uiteraard hoort bij deze traditie ook het verzamelen van de stempels op de deelnamekaart. 

Laatste nieuws

Schrijf je dan nu meteen in voor onze nieuwsbrief. 

Let op! Voor de racefiets is een helm verplicht!


Tot zaterdag 4 mei 2024 en VOL=VOL! Max.2500 deelnemers 2024!

bottom of page