• info@elfmerenfietstocht.nl

Vrijwilligers

Al 53 jaar wordt de elfmerentocht georganiseerd door RTC Rally Sneek.
In de beginjaren zelfs twee keer in het weekend op zaterdag en zondag. helaas was dat op den duur niet meer houdbaar mede door het aantal vrijwilligers dat per dag nodig is.

Per tourdag hebben we minimaal 80 vrijwilligers nodig die op de dag zelf verschillende taken vervullen zoals; Parkeerwachten, Verkeersregelaars, Stempelaars, Kaartverkoop en aan en afmelden, Route begeleiders, Pechhulp, EHBO’ers (BHV’ers) kortom te veel om op te noemen.
Daarnaast moet alles opgebouwd worden en natuurlijk weer opgeruimd worden. En niet te vergeten het pijlen van de route en het plaatsen van waarschuwingsborden. Deze moeten na de tocht ook weer opgehaald worden.

Voorafgaand aan de tocht zijn er aan aantal mensen al ruim 6 maanden bezig met organisatorische zaken, zoals het werven van sponsors, routes opnieuw bekijken, stempelposten evalueren/informeren, bestellen van materialen, website, aanmelden van de tochten en vergunning aanvragen, benaderen en werven van vrijwilligers etc.

We kunnen je goed gebruiken

Word vrijwilliger!

Vrijwilliger is leuk, je doet iets voor de maatschappij en dat betaald zich vaak dezelfde dag terug door allerlei positieve reactie’s. We proberen onze vrijwilligers stevig in de watten te leggen. En we zijn bezig met een cadeaubonnen systeem waarde je punten kan verzamelen voor cadeau’s.
Bovendien rijden we met de vrijwilligers een week van te voren de route’s voor en krijg je buiten koffie met appelgebak ook nog een medaille en een stempelkaart natuurlijk telt het mee voor de totaal gereden tochten.
Dit geldt ook voor onze andere tochten zoals de Ronde van Súdwest-Fryslân en onze najaar Gravel/MTB-tocht

We kunnen nog mensen gebruiken voor de bovengenoemde taken en ook zijn we op zoek naar Organisatorische talenten voor de Elfmerencommissie. Ook voor (maatschappelijke) stage’s hebben we plaats
Heb je ervaring met het organiseren van evenementen of met een van de deeltaken daarvan komen we graag met je in contact. Mail naar info@elfmerenfietstocht.nl en we nemen contact met je op.